Wednesday, February 28, 2024
2 maja, 2019

POMLAD/POLETJE: OBLAČILA, KI NE SMEJO MANJKATI V OMARI VAŠEGA OTROKA

By 0 901 Views

Čeprav po socialnih omrežjih gledamo različne otroške outfite, ki so primerni bolj za odrasle, se jim velikokrat ne moremo upreti. Svojega otroka bi radi oblekli po zadnji modi, kar je povsem razumno in simpatično. Ne smete pa pozabiti, da je njihova primarna naloga igranje, tekanje po igrišču, plezanje na igrala in skakanje. Oblačila otroka ne smejo ovirati, morajo biti kakovostna, udobna in elastična.


 

Oblačila za v vrtec ali šolo

Za vrtec in šolo je otroka treba obleči tako, da se v oblačilih lahko brez težav prepogiba, dviguje, skače, teče in sedi. To pomeni, da zaradi oblačil, ki jih nosi, ni omejena nobena njegova aktivnost, ki jo izvaja sam ali pa z vrstniki. Čeprav mame vedo, kako otroka obleči, jim lahko malčki hitro stopijo na žulj. Jutranji izpadi, kot so jok in trma, ko se je treba iz pižame preobleči v dnevna oblačila, so lahko zelo stresni in mnoge mame se jim vdajo. Če je vaš otrok zjutraj še posebej samosvoj, je najbolje, da oblačila skupaj z njim pripravite že večer prej. Dajte mu na razpolago nekaj opcij, med katerimi se sam odloči. Seveda ne pozabite na prilagoditve vremenu, na barvno usklajenost in modne kombinacije pa kar pozabite – otroku je za to res vseeno.

Kaj mu obleči na izlet?

Topli spomladanski dnevi so primerni za različne izlete. Odpravite se na bližnji hrib, v živalski vrt, na morje … Pri tem se ne obremenjujte preveč z otrokovim izgledom. Če se želite urediti, se dajte, a ne pozabite, da gre pri otroku v prvi vrsti za udobje. Ne sme jim biti prevroče, a prav tako jih ne sme zebsti – dodatne jopice v avtu ne bodo nikomur škodile. Zavedajte se nevarnosti sončnih žarkov, čeprav se jih večina skriva za oblaki.

 

A. L.

Kategorija:   otrok