Thursday, May 23, 2024

Ob takšni priložnosti se ženske pogosto odločijo, da bodo ličenje zaupale strokovnjaku. Tokrat vam ponujamo nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri pripravah na poroko.


Obleka je največkrat izbrana že veliko pred poročnim dnem. Ženske si za to priložnost želijo nekaj posebnega, tudi kar zadeva pričesko in ličenje.

Priprave

 
Vzemite si dovolj časa. Kozmetični salon obiščite vsaj kak teden pred poročnim dnem. Koža je namreč pogosto še nekaj dni po obisku kozmetičarke razdražena; umiri se šele po nekaj dneh. Ne eksperimentirajte z videzom, saj se utegne primeriti, da z izidom ne boste zadovoljni. Že obleka je po vsej verjetnosti nekaj posebnega, če pa ji boste dodali še zagorelo polt iz solarija, novo barvo las ali pramenov in nenavadno ličenje, boste na koncu "nekdo drug" – poleg tega obstaja velika verjetnost, da se v novi podobi ne boste dobro počutili.

Čas pred poroko raje namenite opravkom, ki bodo poskrbeli, da se boste počutili privlačne in urejene. Poskrbite za lase – frizer naj vam pristriže konice, spremeni pričesko in osveži barvo las. Oblikujte si obrvi, poskrbite za depilacijo ter opravite manikiro in pedikuro. Urejanje naj poteka daljše obdobje – ne pustite vsega za zadnji teden. Vse skupaj, sploh če ni v vašem rednem programu, mora postati običajno opravilo. Zelo zoprno bo, če se v svoji koži ne boste počutili udobno. Ne lotite se strogih shujševalnih kur, s katerimi naj bi v kratkem času izgubili več kilogramov, ker jih boste po vsej verjetnosti izgubili prav na mestih, kjer ne želite. Raje jejte zdravo, saj se bo to poznalo na postavi in tudi polt in lasje bodo lepši.

Marsikatera nevesta si zaradi globoko izrezane poročne obleke želi porjavelo polt, zato obiskuje solarij. Drži, da je zagorela polt veliko lepša, vendar ne pretiravajte, kajti barva iz solarija je nenaravna, koža izgubi lesk in je videti sivkasta. Solarij kombinirajte z dobro samoporjavitveno kremo, vendar samo, če ste vešči enakomernega nanašanja.Umetni nohti so dobra alternativa lepo oblikovanim naravnim. Če vam bodo nohte naredili samo kak dan pred poroko, boste najverjetneje okorni pri prijemanju stvari, saj se je nanje treba navaditi, sploh če imate sicer kratke nohte. Dolžina in oblika nohtov je stvar okusa, prav tako barva. Zelo lepa je francoska manikira, zlasti na ne predolgih nohtih.

Ličenje

 
Veliko bodočih nevest se odloči, da jih bodo naličili v salonu. Da se boste izognili neprijetnim presenečenjem in nezadovoljstvu, morate vedeti, kakšno ličenje si želite. Prvo pravilo: ne eksperimentirajte in ne poskušajte novosti iz modnih revij. Svetujem vam, da pred velikim dnem poskrbite za "vajo"; tako se boste privadili na novo podobo in ugotovili, kako obstojno je ličenje. Tudi to je pomembno, kajti poročni dan je dolg …Po nepisanem pravilu naj bi bila nevesta nežno naličena. Osebno se s tem ne strinjam. Izbor ličenja je stvar okusa in tipa ženske, najpomembnejše pa je, da ustrezno dopolni obleko in celotno podobo. Tudi močneje naličena nevesta je lahko prikupna, če se le dobro počuti.

Večina nevest vseeno ostaja pri naravnem ličenju. Pazite, da boste naličene z obstojnimi izdelki. S seboj imejte korektor in šminko, da boste ličenje lahko osvežili. Maskara naj bo vodoodporna, za vsak primer, če boste točili solze ganjenosti in sreče. Za vse drugo ni pravil. Sence so lahko mat, kremne ali biserne. Pri kremnih morajo biti nanosi tanki, saj se hitro naberejo v gubi na veki, zato jih boste morale sem ter tja popraviti. Biserne sence pristajajo vsem, ki imajo lepo polt, sicer pa poudarijo utrujenost oči in gubice. Barva šminke naj bo v svetlih tonih – rjavkastih, mareličnih ali rožnatih. Hladnejši ko je ton šminke (rožnat ali ciklamne barve), manj beli bodo videti zobje. Za večjo obstojnost šminke uporabite kremo, ki jo nanesete na ustnice pod šminko. Zaradi poljubljanja, hrane in pijače boste morale šminko večkrat osvežiti.

Umetne trepalnice utegnejo biti v napoto, če boste točili solze. Trepalnice v čopkih vam bodo podelile naravnejši videz, toda lepilo naj bo resnično kakovostno in zlasti dovolj močno.

Mnoge ženske se po polnoči preoblečejo v kaj drugega, zato tedaj lahko spremenite tudi ličenje. Na osnovo, ki ste jo nosili predtem, dodajte kako drugo barvo, lahko pa tudi bolj poudarite oči ali ustnice. Povsem drugačnega ličenja ne priporočam, saj bi bili zaradi brisanja in dodajanja ličil videti prej utrujeni kot sveži.

Naj povzamem – dovoljeno je vse, kar vam ugaja, in vse, v čemer se boste počutili udobno, predvsem pa privlačni.

Vir: Viva

Kategorija:   Novice, Poroka
Naslednji prispevek

Spolno prenosljive bolezni

13 junija, 2012 0