Wednesday, July 17, 2024

Načrtovanje


Načrtovanje lastne poroke pomeni veliko odgovornost in predstavlja poseben izziv, vendar se kljub vsemu poskušajte zabavati. Ne bojte se razdeliti odgovornosti in priprav na poroko, sodobna poroka je dobro timsko delo, ki vključuje starše in najboljše prijatelje. Nihče vas na bo imel za nesposobne, če za pomoč in nasvete kontaktirate poročno agencijo. Naredite razpored in označite datume, ki so ključni za sprejemanje končnih odločitev. Z natančnim planiranjem, bo vse sedlo na pravo mesto, ter vam omogočilo, da na vaš veliki dan resnično uživate.
 

Finance

Denar vam ljubezni ne more kupiti, lahko pa vam zagotovi odlično organiziran dan poroke. Vemo, da planiranje okvirnih stroškov ni niti malo romantično, vendar je potrebno določiti zgornjo mejo in se držati postavljenih okvirjev. To ne pomeni, da je za poroko potrebno zapraviti malo bogastvo. Z malo domišljije lahko zrežirate prekrasen dan, ne glede na to, koliko so omejene vaše denarne zmožnosti. Nekoliko več denarja zapravite za drobnarije in detajle, ki bodo polepšali vzdušje in naredili nepozaben dan, ne glede na glavni dogodek dneva.

Navajeni smo že, da se stroški poroke delijo med starši in mladoporočenci. Pomembno je, da se v najkrajšem možnem roku dogovorite, kako drago poroko si lahko privoščite. Razmislite o svojih vizijah in skritih željah, da jih boste lahko še pravi čas uresničili in naredili denarno dostopnim. Sestavite seznam želja in začnite z odločitvami. Če je nujno, da bo sprejem bogat in ekstravaganten, boste morali znižati ceno poročnega potovanja…
 

Civilna ali cerkvena poroka?


Slovenski zakon pravi, da morate za sklenitev civilne poroko dopolniti 18 let starosti, morate biti samski oz., da niste v drugi vezi in da ste pravno ločeni, če ste že bili poročeni. Za civilno poroko se najpogosteje izberejo prostori mestnih občin. Opazen je trend porok v naravi. Slovenski zakon dopušča sklepanje porok na nenavadnih mestih v navzočnosti matičarja. Mogoče želite izbrati ravno mesto, kjer sta se prvič srečala, ali restavracijo v kateri sta prvič skupaj večerjala.

V kolikor ste se odločili za cerkveno poroko, pomeni prvi korak odločitev, v kateri cerkvi ali verskem prostoru želite, da se odvija vaša poročna ceremonija. Dogovorite se za srečanje z duhovnikom, ki vam bo dal napotke o potrebnih dokumentih in potrebnimi verskimi obredi, ki jih je potrebno opraviti pred samo ceremonijo. Za termin se je potrebno dogovoriti vsaj tri mesece pred poroko, da imate dovolj časa za pripravo poroke in popravke določenih malenkosti. Ko ste se dogovorili za osnovne elemente, vas bo duhovnik seznanil s samim potekom ceremonije.

 

Glavne stranske vloge

 

Glavna vzporedna lika na poroki sta priči in glavna družica. Njihovo delo je, da organizirajo svečanost in pomagajo v vsakem trenutku. Izberite jih počasi, pametno in preudarno. Seveda pomeni pomoč pri organizaciji in pomoči pri vodenju svečanosti veliko odgovornost, zato ne bodite užaljeni, če se najde kdo, ki bo zavrnil vašo prošnjo. Vedite, da ne želijo biti vsi v središču pozornosti, temveč jim bolj odgovarjajo stranske vloge. Tudi če ste sami plačali poroko ne pozabite na svoje starše. Tudi za njih je vaša poroka velik dan, zato jih ne izključite iz priprav. Spremljanje seznama daril, poročnih vabil in mogoče cvetja z zaupanjem oddajte na skrb mami, ki bo imela dovolj časa in izkušenj, da bo delo opravila brezhibno.

Kategorija:   Novice, Poroka
Naslednji prispevek

Vitamin K ohranja kosti

13 junija, 2012 0