Monday, July 15, 2024

Eni od žensk se je zgodilo ravno to. Otroka je rodila tako hitro, da je v svet zdrsnil skozi trenerkino hlačnico, poroča Daily Mail.


Pri Katherine Allen so se pričeli nenavadni porodni popadki, v porodnišnici pa so ji dejali, da so za sprožitev poroda predaleč.

Nekaj trenutkov kasneje je malčica zdrsnila skozi materine hlače in mala Hannah se je znašla na stopnicah.

»Prišla sem do stopnic in začutila neverjetno potrebo po stiskanju. Kar naenkrat mi je počil mehur in voda se je razlila po celotnem tepihu na stopnišču,« svojo izkušnjo opisuje 23-letna mati.

»Zaradi hitrega odvijanja dogodkov sem bila v popolnem šoku, mož Alan pa je pobledel, vendar hitro reagiral in ulovil malo Hannah, ki se je odkotalila mimo mojih nog,« pravi še vedno vznemirjena Katherine.

Oče Alan je malo Hannah dvignil s tal ko je bila z mamo še vedno povezana s popkovino. Katherine je dejala, da je sinova Bena (5) in Michaela (3) rojevala po dvanajst ur.

»Bilo je čudno opazovati malo kepico, ki se je kotalila skozi mojo hlačnico. Na koncu se je izkazalo, da gre za mojo hči,« še dodaja Katherine.

Po neobičajnem porodu je hči ovila v brisačo in sedla na stopnice, medtem ko sta bili še vedno povezani s popkovino. Taki sta počakali vozilo prve pomoči.

Izjemno ponosen oče v šoku

»Ko se je dojenčica prikotalila poleg mojih nog, nisem mogel verjeti svojim očem. Mislil sem samo nato, da ne smem dovoliti njenega padca,« je hčerkin porod opisal njen oče.

Medicinsko osebje je ocenilo, da Katherine ni potrebno v bolnišnico, zato so jo enostavno poslali v posteljo.

»Čeprav je bila celotna zadeva zastrašujoča, pa tudi genialna, sem bil med prerezom popkovine izjemno ponosen. Občutim kot da sem za hči v nekaj urah naredil več, kot večini očetov uspe v nekaj mesecih. Utrudljivo ampak fantastično,« pravi Alan.

Naslednji prispevek

Porodnišnica Ljubljana

13 junija, 2012 0