Monday, April 22, 2024

Vse so bile namreč zelo skeptične glede moje izbire, saj pri nas še vedno velja epiduralna za tabu. Poleg vsega, sem za seboj imela že tri naravne porode in če mi je uspelo trikrat, bi mi tudi četrtič. Ja, to že, vendar mene je zelo zanimalo kako izgleda epiduralna, a res ne bom čutila nobenih bolečin. Po pravici povedano tudi drugič in tretjič ni bilo hudo, le moja radovednost je me je silila, da sem se 4. odločila ZA. O nasprotnem me niso prepričale niti vse slabe izkušnje, težave, ki bi se lahko pojavile.  


O epiduralni analgeziji sem pričela razmišljati že pri drugem porodu, a sem si po pogovoru z anesteziologom hitro premislila. Nekako me rosno mlad mladenič, sicer zelo postaven, ni prepričal, da bi bila njegov  “poskusni zajček”.  

V tretji nosečnosti niti pomislila nisem, da bi imela epiduralno. V četrti nosečnosti pa se je vse spremenilo. Ne vem kaj je kliknilo v meni, ampak jaz sem hotela epiduralno in sem jo tudi dobila.  Bilo je super. Nikoli prej nisem tako zelo uživala v tem čudovitem, skrivnostnem popotovanju v novo življenje.  Bila sem zelo sproščena, polna energije in pričakovanja. Celoten porod pa sem lahko spremljala v ogledalu, ki je visel na steni pred menoj. Prav veselila sem se trenutka, ko sem lahko uparabila naboj energije in s pritiski povila to moje čudovito bitje.

Izbrala sem epiduralno in vesela sem da sem lahko doživela tudi to izkušnjo. Se sprašujete, če bi jo izbrala tudi naslednjič? Ne, naslednjič izberem porod v vodi.
 

Kategorija:   Nosečnost, Porodne zgodbe
Naslednji prispevek

Metode za lajšanje porodne bolečine

13 junija, 2012 0