Sunday, December 3, 2023


 

Mala je bila premajhna glede na tabelo in tako sem dobila navodila, da naj počivam, da lahko dvignem največ 1,5 kg in naj ne hodim preveč. Tako sem do nekje 7,5 meseca ležala doma in se dolgočasila. Pri naslednjem UZ-pregledu pa se je ginekolog odločil, da moram od sedaj naprej ležati v porodnišnici. Tako sem potem svoj proces ležanja in brezdelja nadaljevala v porodnišnici Kranj, le da sem imela sedaj vsak dan ctg. Pričeli so me tudi pripravljati na prezgodnji porod, tako da sem dobila injekcije za hitrejši razvoj pljuč. Vendar tega prezgodnjega poroda ni bilo od nikoder, tako da so me počasi načrtovali za amnioskopije, ki sem jih imela od sredine 8 meseca, pa vse do poroda na 2–3 dni. Nekje 3 dni po izračunanem datumu mi je začela odtekati voda, vendar ne dovolj, da bi mi izzvali porod. To se je vleklo še nekje 5 dni, potem pa se je dežurna zdravnica odločila, da sem že preveč čez rok in da ne bomo več čakali na moje popadke. Tako sem 2. decembra pristala v porodni sobi. Ob 9.00 so mi nastavili prvo steklenico umetnih popadkov, ki ni delovala, zato sem okoli 10.00 dobila še drugo, ki je začela delovati nekje 5 minut kasneje. Popadke sem imela na 2–3 minute vse do 19.30 ure zvečer. Ko so babice zagledale glavico, so se popadki začeli na 1 minuto. Komaj sem čakala, da bom rodila, saj sem bila že tako utrujena in izmučena od celega dneva, da sem komaj pritiskala. Pa še strah me je bilo, saj sem slučajno slišala, da se zdravniki odločajo, da bi naredili carski rez.

Ko sem ob 20.50 uri po naravni poti rodila (z veliko pomočjo sestre Eve, ki je namesto mene potisnila) zdravo punčko, veliko 53 cm in težko 3670 g, sem bila presrečna. Le to mi ni bilo jasno, zakaj je tako težka, če je pa bila diagnoza zastoj rasti ploda! No, sedaj je že 30 mesecev od tega in naša mala Katja je prava navihanka, ki se je ne da ustaviti. Veselo čeblja in teka naokoli. Lepo se razvija in sploh se ji ne pozna, da je bilo med nosečnostjo karkoli narobe. Še danes sem zelo hvaležna sestri Evi, da mi e tako lepo pomagala med porodom in moram reči, da sem zelo zadovoljna z osebjem v kranjski porodnišnici, saj so zelo prijazni in ustrežljivi.

No, to je moja zgodba, ki pa me ne bo prepričala, da ne bi imela še enega sončka, ko se odločimo za to. Kajti ni rečeno, da bo drugič tudi tako.

Kategorija:   Nosečnost, Porodne zgodbe
Naslednji prispevek

Nosečnice izogibajte se kavi!

13 junija, 2012 0