Saturday, July 20, 2024


 

Pričakuje vas strokovno usposobljeno osebje, z obilo človeške topline ter poudarku na celostnem pristopu. Največji pomen  pripisujejo medsebojnemu sodelovanju. Vsaka ženska, vsaka porodnica, mamica je individuum, katerih želje so pripravljeni upoštevati, kolikor to dopušča stroka.

 

Kaj prinesti s seboj in kaj priskrbi porodnišnica

Ob sprejemu naj ima nosečnica s seboj potrjeno kartico zdravstvenega zavarovanja, napotnico za porod in osnovne pripomočke za osebno higieno. V porodnišnici je poskrbljeno za higienske vložke, hlačke za enkratno uporabo, spalne srajce, copate, bolniške halje, brisače, plenice ter oblačila za novorojence.

Porodni blok

V porodnem bloku so štiri porodne sobe in štiri porodne postelje. Nudijo porod v klasičnih položajih (na hrbtu, na boku, polsedeč položaj. ..) in možnost alternativnega poroda. Ležalna doba porodnice  na oddelku je pri normalnem porodu tri do štiri dni, po carskem rezu pet do šest dni. Zdravi novorojenčki so ves čas pri materah.

Brezplačno lajšanje obporodnih bolečin

Porodne bolečine vam lahko lajšajo z epiduralno analgezijo, protibolečinsko terapijo (Dolantin, Tramal…) in psihoprofilakso. Omogočanje sredstev ni omejeno z časom. Dežurni porodničar je na voljo non-stop, 24h- dežuni anastezisti, pa na voljo porodnice, pridejo tudi od doma.

Prisotnost babice

Babice se trudijo čim več časa preživeti ob porodnici, predvsem pa je to odvisno od same narave ter količine dela.  Sicer pa porodnico ob predaji službe prevzame  druga babica, ki nadaljuje z delom. Pri porodu prisostvuje babica, ki je takrat v službi, v eni izmeni sta dve babici.

Spremljevalec poroda

Očetova udeležba šole za starše ni pogoj za prisotnost pri porodu, jo pa porodnišnica toplo priporoča. Prispevek za nakup pripomočkov, za spremljevalce brez šole za starše, znaša 25 evrov, za spremljevalce z opravljeno šolo za starše, pa je prispevek prostovoljen in znaša 17 evrov.

Obiski

Obiski so v dopoldanskem času od 10.30 do 11.30h, v popoldanskem pa od 14.30 do17.00h, ter sobote, nedelje, prazniki od 13.00 do 17.00 ure. Priporočajo čim manj obiskov, še posebno v prvih dneh po porodu. Strogo odsvetujejo obisk bolnih otrok, starejših oseb, ter preveliko število obiskov naenkrat, ker otročnice potrebujejo počitek ter čas za adaptacijo na materinstvo in čimbolj mirno okolje.

Kategorija:   Nosečnost, Porodnišnice
Naslednji prispevek

Porodnišnica Šempeter pri Novi Gorici

13 junija, 2012 0