Monday, July 15, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Postala bom mama: Nenačrtovana nova nosečnost

By 0 1072 Views

Ko se nama je rodila najina drugorojenka Kaja sva oba z Juretom dejala, da smo našo trgovino zaprli. Razlog je bil predvem v težavah, ki smo jih doživljali v prvih štirih mesecih in pol. Naša »Kajči ali Kajčika«, kot jo ljubkovalno kličemo, je imela strašanske krče, le ti pa se niso pojavljali določeno časovno obdobje, ampak je Kajči jokala, se zvijala, krilila, cel dan. Umirili so se edino ponoči, kar nam je povrnilo novih moči za naslednji dan. Kaji enostavno ni pomagalo nič. Pazila sem pri prehrani, skupaj smo navlekli vse možne kapljice proti krčem, masirali trebušček, skratka poskusili smo vse.  Edino kar nam je pomagalo je bilo upanje, da se vsak dan bolj približujemo dnevu, ko bo naša pikica dopolnila tri mesece. Spomnim se, da sem si takrat močno oddahnila, a zaman, krči so se vlekli vse do četrtega meseca in pol. No mislite, da bi nama kdo ob tem zameril, če sva rekla da je Kaja naš zadnji otrok? Mislim, da ne.


Težavne mesece smo prebrodli in nanje danes gledava drugače, pač nekaj kar smo dali skozi. Ko je minilo težavno obdobje, sva le še uživala ob gledanju najinih dveh sončkov kako pridno, predvem pa hitro rasteta. Jaka je letos dopolnil že 4 leta in ponosno lahko povem, da se že vozi s kolesom brez pomožnih koleščkov. Dveletna Kaja se rada igra z dojenčki, no pa Jakatu tudi z veseljem izmakne kakšen avto, tako da nam v hiši ni dolgčas.

Še do pred nedavnim sva govorla, da otrok ne bova več načrtovala, če pa potrka kakšen z vstopnico nepričakovano, pa ga bova sprejela z otprtimi rokami. No od tukaj naprej lahko povem, da se je prikazal nov bambinček z vstopnico, ki že pridno raste v mojem trebuščku.

Naslednjič, bom pisala kako sem se pripravljala, da sem naredila test za nosečnost in se odpravila na prvi pregled.