Wednesday, May 29, 2024
13 junija, 2012

Poznate razliko med butch in lipstick lezbijkami?

By 0 1454 Views

Večino ljudi homoseksualce deli na gaye in lezbijke vendar obstajajo znotraj same skupnosti številne subkulturne usmeritve. Spoznajte jih.
 


Lezbijke

So ženske, ki estetsko, seksualno in emocionalno privlačijo druge ženske in z njimi tvorijo seksualen, emocionalen in partnerski odnos. Beseda lezbijka izhaja iz imena grškega otoka Lezbos v Egejskem morju na katerem je v šestem stoletju pred našim štetjem živela in vodila dekliško šolo pesnica Sapfa. Številne njene pesmi opisujejo strast, ki jo je čutila do številnih svojih učenk.
 

Lezbijke se delijo v naslednje podkategorije:

Butch

So lezbijke, ki se oblačijo, izražajo in obnašajo kot moški. Pojem »butch« se prvič pojavi v ZDA in sicer v 40-tih letih preteklega stoletja.

•    Baby butch – mlada lezbijka, ki se nosi in daje videz možače.
•    Dizel dyke – groba butch lezbijka. Obstaja še drugi naziv, ki se pogosteje uporablja – šoferke, ali voznice tovornjakov.
•    Soft butch – so lezbijke androgenega videza. Oblačijo se kot moški, vendar so nežne in ženstvene.

Femme ali lipstik

Lezbijka, ki preferira ženska oblačila, ženski stil in se obnaša kot ženska. Naziv je nasproten pojmu butch.

•    Fluff (snežinka) – drugo ime za femme
•    Blue Jean Femmelezbijke, ki poudarjajo svojo ženskost, vendar ne oblačijo oblek, njihov stil oblačenja je običajen.

Homoseksualci se delijo na naslednje podkatergorije:

Bear, bears (medvedi)

So navadno zreli moški gay ali biseksualne orientiranosti, izrazito možati, poraščeni, ter ostalih sekundarnih spolnih karakteristik. Mnogi so močneje grajeni.

Les Wright, avtor knjig The Bear Book in The Bear Book II pravi, da so medvedi poraščeni, bradati, težji od povprečnih homoseksualcev, ki so bližje svojim moškim, kot gay egom. Liberalnejši pristop v zadnjem času govori, da je »medved« tisti, ki se tako počuti ne glede ali njihov videz izpolnjuje pogoje.

Twink

Mladosten, vitek, gay, običajno plavolas moški. Tipični »twinki« so povprečno grajeni in nežno poraščeni. Bear skupnost je njihovo pravo nasprotje.

Femme

Feminizirani moški z ženskimi lastnostmi. Imenujejo se še Nancy ali Nelly.

 

Kategorija:   Zanimivosti
Naslednji prispevek

Kako poteka zdravljenje odvisnosti od seksa?

13 junija, 2012 0