Monday, July 15, 2024
19 avgusta, 2022 SPONZORIRANA OBJAVA

Praktične ideje za darila za poroko

By 0 1054 Views

Se kmalu odpravljate na poroko in razmišljate, kaj kupiti? Kakšna so sploh primerna darila za poroko in ali je denar res edino, kar si mladoporočenci želijo? Morda je res najbolj priročno darilo, vendar obstaja še ogromno izvirnih in unikatnih idej, s katerimi lahko presenetite mladoporočenca. V nadaljevanju preberite, kako se lotiti izbire darila, kakšna so izvirna in unikatna darila ter katerih izdelkov se v darilu mladoporočencema raje izognite.


Kako izbrati darilo za mladoporočenca?

Kot prvo morate vedeti, da se darilo za mladoporočenca ne kupuje zadnji trenutek in da zahteva kar nekaj premisleka. Par, ki se bo poročil, najverjetneje dovolj dobro poznate, da veste, kakšen je njun okus, kaj jima je všeč in morda celo, kaj jima v tistem trenutku pride prav. Pomembno je tudi, da vsako darilo, ki ga boste poklonili, naredite nekoliko osebno, bodisi s kakšnim personaliziranim izdelkom, bodisi s čestitko s posvečenim verzom ali besedami. Vsako darilo, ne glede na to, koliko je vredno, lahko s čustveno in osebno noto naredi veliko večji vtis.

 

10 izvirnih idej za darilo za mladoporočenca

1.     Denar

Denar se pogosto znajde na seznamu želja mladoporočencev, razlogi za to pa so različni. Morda ga potrebujeta, morda ga želita porabiti po svoje, lahko, da se bosta s prejetim zneskom lažje odločila za medene tedne, nekateri pa si z njim pokrijejo stroške poroke. V kolikor ne veste, kaj podariti, je denar vedno varna izbira za darilo, s katero ne boste zgrešili, malce manj znano pa je, kakšen je primeren znesek. Največkrat se podarja toliko, da se pokrije strošek večerje, torej vsaj od 50 oz. 100 € navzgor, odvisno od vaših finančnih zmožnosti.

 

2. Gospodinjski aparati

Med priljubljenimi poročnimi darilo so tudi gospodinjski aparati, ki pridejo še kako prav. Največkrat so to kavni aparati, kuhinjski roboti, mešalniki, sokovniki, cvrtniki, pekači kruha, pa tudi čistilniki zraka ali aroma difuzorji. Kuharske navdušence lahko presenetite tudi s kakšnim namenskim pripomočkom za kuhinjo, na primer grelnikom vode za sous vide način priprave hrane ali valjčkom za izdelavo testenin, vse skupaj pa lahko podarite s kuharsko knjigo receptov.

3. Darilni boni

Če niste prepričani, kaj mladoporočenca že imata oz. kaj potrebujeta, je priročno darilo tudi darilni bon. V kolikor sta se pred kratkim preselila v novo domovanje ali prenavljata stanovanje, jima bo še kako prišel prav bon za trgovino s pohištvom ali bon za belo tehniko. Nakupa pohištva ali gospodinjskih aparatov se raje izogibajte, razen če točno veste, kaj želita.

 

4. Romantični oddih v dvoje

Pogosta darila za poroko so tudi romantični oddihi v dvoje. Podarite lahko darili bon za vikend oddih v wellness centru, na turistični kmetiji, spanje v krošnji dreves ali kakšni drugi romantični lokaciji. V kolikor se odločite za ta tip darila, je dobro poznati par in vedeti, kaj jima je všeč in v čemer bosta uživala. Romantični oddih ponavadi vključuje suito za mladoporočenca, večerjo, razvajanje v savni ali bazenu ter različne dodatne dejavnosti, na primer pokušino vin, kuharski krožek, aktivni izlet ipd.

5. Doživetje v dvoje

Izvirno darilo za poroko je tudi romantično doživetje v dvoje, kjer se bosta še bolj povezala in kaj tudi naučila. Takšni so na primer kuharski tečaji za dve osebi, tečaj lončarstva, plesni tečaji ipd. Tudi tukaj je potrebno par dobro poznati, saj jima želite podariti nekaj, česar se bosta z veseljem udeležila.

6. Adrenalinsko doživetje

Za pare, ki imajo radi aktivnosti, ki jim po žilah požene kri, je adrenalinsko doživetje izvirno darilo za poroko. Vožnja s kajakom za dve osebi, bungee jumping, obisk adrenalinskega parka, zipline, canyoning, tečaj potapljanja, tečaj plezanja, polet s panoramskim letalom, tečaj jahanja so samo nekatere izmed idej, ki jih lahko podarite.

 7.Košarica presenečenja

Seveda lahko unikatno darilo za poroko sestavite tudi sami. Pripravite košarico izdelkov, ki jih imata mladoporočenca rada in ki jim bodo polepšali dneve v dvoje. Tako lahko v košarico date penino, kakšne unikatne kulinarične izdelke slovenskega porekla, personalizirani brisači ali kopalna plašča, spominski album ali okvir za fotografijo, dišeče svečke, tudi kak bon za masažo ali razvajanje v dvoje ne bo odveč. Bistveno je, da izberete izdelke, ki jima bodo prišli prav in ki ne bodo končali nekje na podstrešju. Prednost košarice presenečenja je tudi ta, da sami izbere, za kolikšno vsoto jo boste napolnili.

8. Spominsko fotografiranje

Izvirno darilo za poroko je tudi bon za fotografiranje pri profesionalnem fotografu, ki ga lahko unovčita za različne priložnosti. Morda ob prvi obletnici poroke, ob selitvi v novo hišo ali stanovanje ali ob pričakovanju naraščaja. S tem boste poskrbeli, da bosta za vedno ovekovečila najpomembnejše trenutke življenja.

 

9.Umetniško delo

Za tiste mladoporočence, ki cenijo umetnost, lahko obdarite z umetniškim delom, na primer kakšno sliko, fotografijo ali manjšim kipom. Seveda ne govorimo o umetninah, ki stanejo premoženje, temveč o umetniških delih manjših umetnikov, s katerimi podarite unikatno darilo ter obenem trajni spomin. Je pa vseeno dobro poznati okus in stil mladoporočencev, na primer, če jima je všeč minimalizem, jima nikar ne podarite slike v renesančnem stilu z baročnim okvirjem, temveč raje kakšno fotografijo ali moderno sliko.

 

10. Naročnina na pretočne vsebine

Morda malce nenavadno darilo za poroko, pa vendar – nič ni boljšega, kot deževne ali zimske popoldneve v dvoje preživeti v postelji ali na kavču, v objemu in ob gledanju televizijskih serij ali filmov. Izvirno darilo za mladoporočenca je tudi letna naročnina na ponudnike pretočnih vsebin kot so Netflix, HBO, Hulu ali Prime video.

Kakšna darila niso primerna za poroko?

Tako kot obstaja seznam zaželenih daril za poroko, obstaja tudi seznam stvari, ki niso najbolj primerne, da jih podarite mladoporočencema ali pa so nekoliko zastarele. V kolikor si nista izrecno zaželela, jima nikar ne podarite servisa krožnikov ali posode, posteljnine in brisač, poceni umetniških del, ki jih najdete v trgovini s pohištvom, vaz in okraskov za dom … Več nasvetov za poročna darila si oglejte na spletni strani https://optimian.si/.

 

Med “no-go” izdelki so tudi neuporabni izdelki, ki nimajo pravega pomena ali delujejo ceneno, na primer kipci mladoporočencev, piknik košare, ki je nikoli ne bosta uporabila, razne “diplome” ob poroki in podobne stvari, ki so v tistem trenutku morda zabavne, kaj več kot to pa ne. Za ta denar raje izberite kaj bolj izvirnega in predvsem uporabnega.

 

Kako aranžirati poročna darila?

Kako boste zavili poročna darila je čisto odvisno od tega, kaj boste podarili. Največkrat se zavijanje poročnih daril zaupa profesionalcem, ki imajo več izkušenj in dobro vedo, kako okrasiti darilo za poroko. Seveda pa si lahko pri zavijanju daril dovolite nekaj izvirnosti. Na primer, denar podarite v hranilniku, bon za tečaj kuhanja v kuharski knjigi, spominsko fotografiranje v albumu ali okvirju za sliko ipd. Naj bo zabavno in izvirno, vendar okusno in primerno. K poročnemu darilo ne pozabite dodati tudi čestitko v katero boste zapisali lepe želje mladoporočencema. Preverite tudi pestro zbirko najlepših verzov in misli za poroko.

 

 

 

 

 

Kategorija:   Poroka