Wednesday, May 29, 2024
13 junija, 2012

PRAVA POT K DOLGEMU ŽIVLJENJU – VIA RECTA AD VITAM LONGAM

By 0 1445 Views

Čaji so osvežilni napitki prijetnega vonja in okusa. Odvisno od vrste lahko učinkujejo sproščujoče ali  poživljajoče in blagodejno vplivajo na naš organizem. Vsebujejo flavonoide  ter delujejo antioksidativno in antimikrobno.
Legenda pripoveduje, da je leta 2750 pr.n.št. na Kitajskem živel cesar, ki je pil samo prekuhano vodo. Ko so mu nekega vročega dne na vrtu, v senci drevesa prekuhali vodo, je lahna sapica prinesla nekaj lističev z bližnjega grma, ki so vodo obarvali zlatorumeno. Cesarju je bil napitek silno všeč, saj ga je osvežil, pregnal utrujenost in zaspanost.
Beseda čaj izvira iz kitajske pismenke CHA in pomeni pijačo, ki je pripravljena iz posušenih listov čajevca. Čaj so prvi začeli uporabljati Kitajci. Veljal je kot zdravilo proti glavobolu, astmi, prehladu,…
Čaje dandanes uživamo v različne namene:kot napitek, zdravilo, pomirjevalo, poživilo ali začimbo.


BIO ČAJI so naravna zakladnica zelišč in suhega sadja, pridobljenih po postopkih, ki ustrezajo bio pridelavi. Vse sestavine so iz kontrolirane ekološke pridelave. Sadnemu čaju je dodana naravna aroma.
BIO ČAJI PATRA BERNARDA so blagodejni napitki prijetnega vonja in okusa , ki osvežijo, sprostijo in poživijo naš organizem. Vse sestavine so iz kontrolirane ekološke pridelave, brez sledov težkih kovin, pesticidov in mikrobiološko neoporečne.
Izbirate lahko med:
BIO ČAJ ZA DOJEČE MAMICE vzpodbuja laktacijo, ter blaži krče in napenjanje pri dojenčkih.
BIO ČAJ ZA OTROKE je zelo prijetnega okusa. Pijejo naj ga majhni otroci med obroki. Čaj miri krče prebavil in odpravlja vetrove.
BIO ČAJ GANODERMA LUCIDUM z dodatki zelišč z visoko vsebnostjo vitamina C , za krepitev naravne odpornosti organizma.
BIO ČAJ KAMILICA, nepogrešljiv napitek v vsakem domu.
BIO ZELENI ČAJ za dobro jutro.
BIO PLANINSKI ČAJ, BIO META S CITRONELO, in BIO ČAJ Z NARAVNO AROMO, so blagodejni napitek v vsakem trenutku.

Več na strani Herbamedica

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Otroci in učenje tujega jezika

13 junija, 2012 0