Monday, July 22, 2024

Prišla je jesen. Nov začetek za šolarja, našega malčka, ki bo prvič prestopil prag vrtca, in seveda tudi za nas, starše. Prvič ali ponovno smo postavljeni pred izzive, kako čim boljše uskladiti službene obveznosti s časom, ki ga želimo preživeti z otroki in s časom, ki bi ga radi izkoristili za svoje hobije. Pred nami je novo obdobje, prehladov, viroz, gripe, različnih bolezni. Skupaj z otroki izbiramo katere dejavnosti bo izbral, kako bomo pripravili njegovo sobico, …


V Pravem vodiču za starše boste izvedeli veliko zanimivega. Kaj se lahko zgodi v  vrtcu na sončni strani Alp lahko preberete takoj na začetku. V kolumni, ki jo je spisal očka, ki ne želi biti tiho.

Sledijo zanimive novičke, ki so jih v  uredništvu bambino.si izbrali posebej za vas. K sodelovanju smo povabili nekaj pravih strokovnjakov, ki so napisali odlične članke.

•    doc. dr. Tanja Repič, zakonska in družinska terapevtka na  Frančiškanskem družinskem inštitutu v Ljubljani je napisala svoj pogled na problem-stanje s katerim se v zadnjih letih soočamo starši-imamo resnično premalo časa za otroke?
•    Dejan Kilar, Finačni svetovalec in senior partner nam je pomagal z nekaj nasveti pri načrtovanju varčevanja.
•    Damir Dabranin dr. med. spec. pediater, je napisal prispevek  o tem, kaj vpliva na našo odpornost, kako jo lahko okrepimo.
•    Špela Leskovic, uni. dipl. inž. arhitekture nas je seznanila z dejstvi in nasveti, ki bi jih bilo dobro upoštevati  pri opremljanju otroške sobe za šolarja.
•    Tina Teršek, vizažistka je napisala članek o naši koži jeseni in pozimi
•    Anže Avbelj, Osebni trener, trener.si nas je vzpodbudil k razmišljanju, da lahko tudi v hladnejših mesecih ostanemo fit

Prebrali si boste lahko o spancu, ki ga vsi potrebujemo kot vodo in hrano, o haloterapiji-terapiji pri težavah z dihali, o metodi Montessori, o učenju plavanja, o ponudbi na Mariborskem Pohorju, propolisu, o možnosti shranjevanja izvornih celic iz mlečnih zobkov, o mlekomatih, učenju ob glasbi in še in še…..
 

Kategorija:   Novice, Starševstvo
Naslednji prispevek

Z zelenim čajem proti raku na želodcu

13 junija, 2012 0