Monday, July 15, 2024

Za začetek izberite dieto, ki vam najbolj odgovarja in dieto, ki je najbolj podobna vaši vsakodnevni prehrani. Najbolje je spremeniti način življenja, čarobna formula enostavno ne obstaja. Hujšati moramo počasi, ne več kot kilogram na teden, saj se skozi večje število izgubljenih kilogramov ne izgubijo zgolj tekočine in maščoba, temveč tudi mišice in kostna masa.


Ne izogibajte se mesu, temveč prekomernemu uživanju sladkorja. Čeprav presnova sladkorja sproži možganske mehanizme, ki so odgovorni za občutek sitosti, se višek sladkorja hitro presnovi in nabira na salu. Uravnotežen vnos mesa daje občutek sitosti, da je bogat z vitamini B, železom in proteini pa tako ali tako že vemo. Brezmesna dieta (če niste vegetarijanci)okrepi občutek lakote in utrujenosti, kar pa zagotovo ni zagotovilo uspešne diete.

Zajtrk naj postane glavni dnevni obrok. Jejte uravnoteženo prehrano, polno vlaken in proteinov, ki so ključni za uravnavanje sladkorja v organizmu. Ne pozabite na zdrave ogljikove hidrate.

Jejte redno, obroke skrbno načrtujte in načrt tudi dosledno izpolnjujte. Dieta mora biti uravnotežena, ter mora vsebovati vsa živila. Le tako boste izgubili kilograme in uspešno ohranili vaše zdravje.

V koliko se ob tem izognete mesno predelanim izdelkom, škrobu, ter okrepite vašo fizično aktivnost, je uspeh, ne glede kako se dieta imenuje, zagotovljen. 

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Zdravje v morju

18 junija, 2014 0