Monday, March 4, 2024

Še imate čas, da tudi letos napišete praznične voščilnice družinskim članom in prijateljem. Če imate doma malčka vam bo z veseljem pomagal pri ustvarjanju. Tako bo čas kvalitetno izkoriščen in vsi bodo veseli vaših umetnin. Za nekaj inspiracije bom z vami delila nekaj idej, kako izdelati unikatne praznične voščilnice


1. Božično drevesce
Potrebujete nekaj vejic, ki jih lahko naberete kar v gozdu, lepilo, papir za voščilnico in nekaj akrilnih ali tempera barv. Vejice nalomite in jih nalepite na voščilnico od najmanjše do največje. To bo predstavljalo vašo smrečico, ki jo nato še okrasite kar s prstom ali čopičem po želji. Lahko ji narišete okraske, lučke, darila in še kaj.

2. Slani snežak
Potrebujete voščilnico, lepilo, nekaj soli in trd barvni papir za okrasitev. Na voščilnico najprej narišite snežaka. V kolikor je voščilnica barvna lahko iz belega papirja izrežete snežaka in ga nalepite. Nato pobarvajte snežaka z lepilom in nanj posujte sol, da bo izgledal kot pravi. Nato iz barvnega papirja izrežite še oči, usta, nos, lonec, šal in še kaj, ter tudi to nalepite na snežaka.

3. Lučke
Potrebujete svetel papir za voščilnico, črn flumaster in različne tempera barve. S konico prsta na papir narišite pike, lahko so večje, manjše, okrogle ali podolgovate čisto po želji. Ko se barva nekoliko posuši s črnim flomastrom povežite pike, da bo izgledalo kot niz luči.

4. Prisrčen jelenček
Potrebujete otroka/dojenčka, rjavo, črno in rdečo barvo ter voščilnico. Otroku pobarvajte nogico z rjavo barvo in jo odtisnite na voščilnico. Pri prstkih s črno barvo narišite rogova, nato še oči in z rdečo nos. Tako imate enostavnega pisrčnega jelenčka nared.

Kategorija:   Naredi sam, ostalo
Naslednji prispevek

Novoletne zaobljube

30 decembra, 2018 0