Saturday, July 20, 2024
14 oktobra, 2021

Pred poroko se morata nujno pogovoriti o teh stvareh

By 0 645 Views

Poroka je velika prelomnica v življenju, zato je pomembno, da pred tem razčistita določene stvari, da se kasneje ne pojavijo presenečenja.


Otroci

Čeprav morda še nista v tej fazi, vaju bo nekoč zagotovo srečalo vprašanje glede otrok. Pomembno je, da sta drug z drugim iskrena, saj je to zelo pomembna in resna odločitev, za katero je potrebno veliko odgovornosti. Pari se včasih razidejo prav zaradi nesoglasja glede otrok: nekdo si otrok zelo želi, drugi pa ne. Pogovorita se torej.

Versko in politično prepričanje

Veliko ljudi ima različna verska in politična prepričanja, pa vseeno dobro funkcionirajo skupaj, zato to ni nobena ovira. Pomembno je le, da se o tem odkrito pogovorita, da ne pride po poroki do presenečenj.

Družina, rojstni kraj

Če sta oba v dobrih odnosih s svojo družino in sorodniki, je priporočljivo, da partnerja predstavite. Pomembno je, da se oba zavedata od kod kdo prihaja in kakšne so želje, kje živeti, kako pogosto obiskovati starše in podobne stvari.

Ljubezenska zgodovina

Če sta prepričana, da je to, kar je med vama, prava stvar, si morata zaupati. To pomeni, da poznata preteklost drug drugega, čeprav mogoče komu od vaju to ni všeč. Morata se zavedati, da preteklost ni pomembna, ker sta trenutno pomembna samo vidva, vseeno pa je vsakega od vaju na nek način zaznamovala in ga naredila takšnega, kot je zdaj.

Finance

Tudi denar je navsezadnje pomemben. Povedati si morata, kakšni so vajini cilji v prihodnosti in se vsaj približno poenotiti. Včasih so finančni konflikti najpogostejši razlog, da kasneje pride do ločitve.

Kategorija:   ostalo, Poroka
Naslednji prispevek

Kdaj je razlika v letih med zakoncema problem?

27 oktobra, 2021 0