Saturday, February 24, 2024

Preden prvič postaneš mami, se skozi tvoje telo sprehaja ogromno misli, ki te enkrat naredijo najsrečnejšo osebo na svetu, spet drugič te potisnejo v dvome, ali ti bo vse skupaj sploh uspelo. Skrb in največja odgovornost v življenju se pojavi že v času nosečnosti, ko se vsa vzhičena pripravljaš na in upaš, da si poskrbela za vse in vsako malenkost.


Bodoče mamice po navadi najprej pobožajo svojo dušo z nakupom prvih majhnih oblačilc, raznih pripomočkov, nadaljujejo z opremljanjem otroške sobice in nakupom vozička.

Maša, 27 letna nosečka je šla ravno v tej smeri: ”S partnerjem sva se kar nekaj mesecev trudila zanositi in ko sem končno zagledala plusek na testu nosečnosti, sem bila popolnoma vzhičena. Prvi nakup sem opravila že naslednji dan in ker sem bila šele v 6. tednu nosečnosti, me je do prvega resnejšega pregleda čakal več kot en mesec. Vsi ti dnevi so se vlekli kot ponedeljek, a nekako sem se zamotila z iskanjem popolnega vozička, previjalne mizice in tako naprej. Vem, da sem bila hitra, a nisem si mogla pomagati.”

Maša zagotovo ni edina nosečka, ki se je že tako zgodaj podala na lov za ‘otroškimi zakladi’, a hitro je ugotovila, da so bile njene prioritete postavljene v napačnem vrstnem redu.

”Ko sem seštela, da bo nakup vsega zgoraj naštetega z ostalimi dodatki nanesel na več kot 2500eur, kar nisem mogla verjeti svojim očem! A po drugi strani se mi je vse to zdelo sprejemljivo, saj je vendar šlo za mojega otročička, kateremu privoščim le vse najboljše. Potem pa se mi je v 12. tednu nosečnosti vse obrnilo na glavo. Rezultati nuhalne svetline so pokazali možnost, da se bo moj otrok rodil s katero izmed najpogostejših kromosomskih bolezni in takrat so v trenutku voziček, otroška soba in ostali dodatki izgubili vso svojo vrednost. Vse kar sem si želela je bilo, da se moj otrok rodi zdrav. Takrat sem se prvič srečala s predrojstvenim testom NIFTY, katerega mi je priporočala ginekologinja, medtem ko je dejala, da je test samoplačniški in da najbolj kompletna verzija testa stane 590eur.”

”590eur sem si mislila. To je polovica cene vozička, katerega želim kupiti. Vozička, ki ga bomo uporabljali le nekaj mesecev in je 1x dražji od testa, ki mi bo z visoko zanesljivostjo in brez vseh tveganj povedal, ali se bo moj otrok rodil zdrav in ostal gensko zdrav za vse življenje. Saj veste kako je; ko si zdrav si želiš vse na svetu, ko si bolan, pa si želiš le eno stvar – zdravje. Tako je bilo tudi pri meni; želela sem biti prepričana, ali se bo moj otrok rodil zdrav ali ne, da se lahko v primeru bolezni na to psihično in fizično pripravim in že vnaprej raziščem možnosti terapij, ki jih nudi sodobna medicina.”

Maša je opravila NIFTY test in rezultate predrojstvenega testa dobila že sedmi dan. Test se opravi le z odvzemom krvi nosečke, z več kot 99% natančnostjo pa pove, ali ima otrok v trebuščku kakšne možnosti, da se bo rodil s katero izmed najpogostejših genetskih bolezni.

”Hvala bogu so bili rezultati testa odlični in tako sem lahko pomirjena preživela vso svojo nosečnost. Ko pomislim za nazaj, ne morem verjeti, da sem prve tedne nosečnosti razmišljala o vsej tisti opremi za dojenčka, medtem ko se mi je zdravje zdelo tako samoumevno, da na razne predrojstvene teste sploh pomislila nisem. Vem, da je bila to moja prva nosečnost in da o mnogo stvareh nisem imela znanja in ne izoblikovanih prioritet. Sedaj vsakomur najprej priporočam, da opravi NIFTY test in se prepriča o zdravju svojega otroka. Za informacijo o zdravju bi morali biti ljudje pripravljeni plačati mnogo več kot le 590eur, pa mnogokrat slišim, da se bodočim staršem to zdi veliko. Če pomislim na sebe – 2500eur bi naj odštela za vso dojenčkovo opremo, preden sem opravila NIFTY. Sedaj sem izbrala le nekoliko ugodnejši voziček in tako na prvo mesto postavila zdravje svojega otroka in informacijo o le tem.”

 

Več o NIFTY testu lahko preberete na www.niftytest.si

Kategorija:   Rekreacija