Friday, December 8, 2023

Ko imate majhnega otroka, morate svoje izlete pazljivo izbirati, tako, da bodo tudi za vašega malčka primerni, zanimivi in morda celo poučni. Za vas pripravljamo nekaj predlogov, kam se lahko odpravite na enodnevni izlet z otrokom.


ZOO
Živalski vrt je vedno odlična izbira, če se odpravljate na izlet z otroki. Otrok se v živalskem vrtu med opazovanjem živali nadvse zabava, prav tako pa je ta obisk lahko tudi poučen, saj otrok spoznava različne živali. Tako lahko preživite čudovit dan v Ljubljanskem živalskem vrtu.

Botanični vrt
Tudi izlet v botanični vrt je lahko zelo zabaven. Tam je veliko prostora, da lahko otroci prosto tekajo. Poleg tega pa so obkroženi s številnimi zanimivimi rastlinami, o katerih se lahko marsikaj naučijo.

Hiša Eksperimentov
Hiša eksperimentov za otroke pripravlja številne dogodivščine, druženja in dogodke, ki bodo v veliko veselje prav vsakemu otroku.

Pravljična dežela Bled
Pravljična dežela Bled se sicer odpre šele v mesecu maju, vendar v njej živijo pravljični junaki, ki skozi ljudske pravljice otrokom nudijo številne pustolovščine in atraktivno spoznavanje Blejske regije.

Arboretum Volčji Potok
Arboretum Volčji Potok je družinam prijazen botanični vrt in ima številne parke ter dejavnosti za otroke. Če se odločite za obisk Arboretuma Volčji Potok se boste zagotovo zabavali cel dan, v čudoviti prostorni naravi in mnogih aktivnostih.

Park Vulkanija
Park Vulkanija je doživljajski park na Gradu Goričko, v katerem lahko doživite pravi izbruh vulkana. Vaši najmlajši se lahko na zabaven način naučijo veliko o Zemlji in njenih geoloških značilnostih.

Kino Dvor
Če ste mislili, da z majhnimi otroki ne morate obiskati kina, ste se zmotili. Kino Dvor posebej za starše in njihove najmlajše pripravlja Kino v plenicah. Tako ste, vsako prvo sredo v mesecu, starši z dojenčki vabljeni, da si ogledate filme z rednega sporeda, kar pa je odlično za razvajanje staršev, še posebej, ko je zunaj slabo vreme.

Kategorija:   otrok, Vzgoja, Zdravje