Friday, December 8, 2023

Na vsakem pregledu vas bodo stehtali, zmerili bodo obseg trebuha, izmerili krvni pritisk in preverili urin. Ker so te informacije zelo pomembne, ne izpustite nobenega pregleda. Čeprav se vam zdijo ti hitri obiski pri zdravniku morda nesmiselni, je to edina možnost, da ves čas spremljajo vaše zdravje in razvoj otroka.


V drugem tromesečju nosečnosti vam lahko še enkrat preverijo kri, da bi ugotovili, če so možnosti, da bi se vaš otrok rodil s kakšno prirojeno napako. Če že veste, da je povečana možnost za takšno rojstvo, naprimer, da se je v vaši družini to že večkrat zgodilo, potem boste najbrž imeli še pogostejše preglede in testiranja. Tudi kakšne genske napake se lahko pojavijo. V tem primeru vas bodo napotili na genske raziskave, da bi ugotovili, če se lahko otrok rodi z Downovim sindromom ali kakšno drugo gensko motnjo.

Kasneje v drugem tromesečju vam bodo preverili tudi krvni sladkor, če je kakšna možnost da zbolite za sladkorno boleznijo.

Proti koncu nosečnosti vas bodo pregledali in testirali še za morebitne okužbe, ki bi lahko škodovale vašemu novorojencu.

Kategorija:   Nosečnost, O nosečnosti
Naslednji prispevek

Porodna teža in diabetes tipa 2

13 junija, 2012 0