Wednesday, February 8, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Nizozemski znanstveniki so v dobro raziskave, od fetalnega razvoja pa do dopolnjenega petega leta otrokove starosti spremljali 1253 otrok.


Raziskava je pokazala, da so imeli otroci, katere matere so v nosečnosti tedensko zaužile najmanj štiri jabolka, za 37% nižje tveganje nastanka težav z dihanjem, 46% nižje tveganje nastanka simptomov astme, ter kar za 53% manjše tveganje uradne diagnoze astme.

Raziskovalci verjamejo, da je rezultate raziskave mogoče pojasniti z učinkom delovanja flavonoidov in drugih antioksidantov, ki jih vsebujejo jabolka.

Raziskava je še potrdila, da imajo otroci, katerih matere so v nosečnosti na jedilnik vsaj enkrat tedensko uvrstile ribe, v povprečju za 43% nižje tveganje pojave ekcema.

Mnogi strokovnjaki priporočajo, naj se nosečnice izogibajo uživanju orehov, arašidov in školjk, ker nekateri podatki kažejo, da lahko omenjena hrana poveča možnosti nastanka alergij pri otrocih.

Komentarji
Naslednji prispevek

Vaš dojenček v 1. mesecu nosečnosti

13 junija, 2012 0