Saturday, February 24, 2024

Kaj je celulit?

 


Poznamo ga po valoviti pomarančni koži na mesnatih delih telesa. Povzroča ga kopičenje strupenih snovi v maščobnih tkivih. Celulit, ki se najpogosteje nabira na bokih, zadnjici in nadlakteh ni povezan zgolj z prekomerno težo, ampak ima z njim probleme tudi marsikatera suhica.

 

Kako se lahko rešite celulita?

 

Eden izmed pomembnih in dolgotrajnih načinov je takojšnja sprememba prehrane. Poslovite se od ogljikovih hidratov, kofeina in alkohola, namesto tega zaužijte večjo količino sveže zelenjave in vode. Veliko vlogo pri izgubi celulita ima tudi redna vadba, saj limfnemu sistemu pomaga pri odvajanju odpadnih snovi.

 

Anticelulitna masaža

 

Hitro samomasažo za vzpodbujanje krvnega obtoka in odvajanje strupov izvajajte vsak dan.

1.    Korak

V kožo črsto vtrite mešanico olja ali losijon in z obema rokama hkrati masirajte zunanjo stran noge. Pomagate si lahko z rastlinsko spužvo ali s krtačo z naravnimi ščetinami.

2.    Korak

Sekajte in udarjajte z usločenimi dlanmi in s prsti, da izboljšate mišično napetost in pospešite krvni obtok.  Zaradi tega bodo eterična olja hitreje prodrla v kožo.

3.    Korak

Masažo nadaljujte s stranskim delom dlani (kot bi sesekljale čebulo).  Ponovite 1. korak in pri tem z obema rokama izmenično in čvrsto udarjajte. Vse skupaj ponovite še na drugi nogi.

Nasvet!

 

Za poživljanje in razstrupljanje lahko uporabite naslednja eterična olja:
•    brin,
•    evkalipt in
•    janež.


Za pospeševanje obtoka in proti zadrževanju vode v telesu uporabite naslednja eterična olja:

•    geranija,
•    limona,
•    cipresa in
•    sabdalovina.

Izberite eterično olje po želji (od zgoraj naštetih) in jih zmešajte z tremi kapljicami limone. Odlično za masažo proti celulitu.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Srčni infarkt: Aspirin vam lahko reši življenje

13 junija, 2012 0