Tuesday, July 16, 2024

Voda
Prvi predpogoj je, da telesu zagotovite dovolj vode, ki bo zamenjala »postano« vodo v vaših celicah. Večina snovi, ki jih uporabljajo v izdelkih za čiščenje, sproža močne diuretične učinke. Če se sproži praznjenje celic, ki mu ne sledi vnos sveže vode, boste samo dehidrirali in trajno poškodovali celice.


Za boljšo prekrvljenost tkiv

Privoščite si masažo, limfno drenažo ali knajpanje. Blagodejno je vsako gibanje, ki pospešuje pretok skozi celice. Masažo lahko kombinirate z eteričnimi olji, s kremami, ki pospešujejo krvni pretok ali z naravnimi olji. Mandljevo olje, olje iz mareličnih pešk in olje iz pšeničnih kalčkov so dobra hrana za kožo ter delujejo protivnetno in antioksidacijsko. Če se masirate sami, vedno masirajte proti srcu in od spodaj navzgor. Z gibanjem bo vaše telo dobilo veliko kisika, zato bo prekrvavitev boljša. Izberite si rekreacijo, ki vam je najljubša, ter pospešite srčni utrip s tekom, hitro hojo, hojo v hrib, plavanjem, skakanjem s kolebnico, rolkanjem ali kolesarjenjem.

Ščetkanje

Če želite očistiti kožo, boste s ščetkanjem odstranili na milijone odmrlih kožnih celic, ki zapirajo pore. Odpiranje por omogoči koži normalno dihanje in prispeva k izločanju škodljivih snovi. Ščetkanje kože spodbuja tudi krvni obtok in limfni sistem (ta "odnaša" večino telesnih odpadkov) ter obnavlja kožo, da postane mehka in gladka. Potrebujete grobo rokavico ali ščetko iz naravne dlake. Začnite z lahnimi gibi, ko se koža utrdi, pa lahko pritisk okrepite. Ščetkajte se vsak drugi dan pred prhanjem ali kopanjem. Vselej ščetkajte v smeri proti srcu. Poškodovane ali razdražene kože ne ščetkajte.

Razstrupite telo

Privoščite telesu počitek in ne vanj vnašajte snovi, ki ga obremenjujejo. Zelo učinkovito sredstvo za razstrupljanje telesa je obisk savne. Pomagajo tudi prehranska dopolnila, čaji in zelišča, ki učinkujejo razstrupljevalno: alge, koprive, regrat … Blagodejno deluje tudi sok sveže iztisnjene limone, ki ga popijete na tešče. Spodbudi namreč zaspan želodec, poživlja, razstruplja in "kuri" maščobo, ki se nalaga v telesu.

Celulit …

Raba učinkovin, ki jih najdemo v pripravkih proti celulitu, kot so kofein, ginko, izvlečki bršljana … pospešuje mikrocirkulacijo in razstrupljanje, toda če želimo doseči trajen rezultat, je to le delček v mozaiku potrebnih sprememb. Zapomnite si, da brez zadostnega gibanja in primerne prehrane še tako kakovostno sredstvo ne more doseči spektakularnih izidov.

Za zdrav in prenovljen videz kože …

… lahko poskrbijo tudi božajoči sončni žarki. Spomladi je sonce lahko že močno, zato ne pozabite na kreme z zaščitnimi faktorji, ki zadržujejo oziroma odbijajo UV-žarke. Če želite že spomladi dobiti nekaj zdrave barve, si lahko pomagate s kremami za samoporjavitev ali z obiskom solarija. Nikakor ne pozabite, da je pretirano izpostavljanje vsem oblikam UV-sevanja, naj gre za sončne žarke ali solarij, škodljivo.

Odstranite dlake

Britje je še vedno najhitrejša in najbolj priljubljena metoda. Tudi dermatologi priporočajo britje, saj najmanj draži kožo. Čeprav je voskanje boleče, je zaradi dolgotrajnih rezultatov nadvse priljubljeno, obstaja pa več metod. Depilacija je najučinkovitejša, če jo izvajajo postopoma. Dlačice rastejo v različnih smereh, zato po odstranitvi pogosto začenjajo vraščati. Pri depilaciji je nadvse pomembna sterilnost: kozmetičarke včasih pogrevajo isti vosek za več strank, kar lahko povzroči vnetje. Vse bolj priljubljena je laserska depilacija, katere cene počasi padajo. Najpomembnejše je, da ima oseba, ki izvaja lasersko depilacijo, profesionalno licenco, saj mora dobro poznati vse tipe kože, ker vsak od njih zahteva drugačno obravnavo. Na voljo so tudi preparati, ki intimne predele ohranijo gladke dlje kot sicer, saj upočasnijo rast dlačic.

vir:Viva

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Kajenje slabo vpliva na kariero

13 junija, 2012 0