Monday, July 15, 2024
11 oktobra, 2018

Preobrazba poročnih oblek v oblekice za mrtvorojenčke

By 0 1232 Views

Težko je govoriti o mrtvorojenosti, še posebej staršem, ki so to doživeli na lastni koži.


 

Škotinja Kimberly Shaw-Walker je na lastni koži izkusila, kako je biti starš mrtvorojeni hčerki, ki je umrla v maternici pri 35 tednih nosečnosti.

 

Ko se je to zgodilo, z možem nista imela pripravljenih oblačil, v katera bi oblekla hčerko. Tako je mož zapustil bolnišnico in šel po obleko. Oblačenje mrtvorojenega otroka je bil zanju velik izziv, saj so ju obleke spominjale na izgubo in tudi zelo težko jih je bilo nadeti. Takrat si je Kim zaželela, da bi lahko imela po meri narejeno oblačilce za hčer.

 

Tako je Kim prišla na idejo, da bi šivala obleke za mrtvorojene otroke. Uporabila je stare poročne obleke in jih predelala v oblačilca, ki so bila posebej prilagojena, da je mrtvorojenčka lahko obleči. Poleg vsega pa imajo obleke tudi poseben pomen, saj so izdelane prav s tem namenom, da staršem omogočijo najlepše zadnje trenutke z otrokom in hkrati predstavljajo njegovo prvo obleko, obleko za krst, prve čeveljce, prvo vse.

 

Sedaj že nekaj časa izdeluje oblekice, za dojenčke rojene pred dvajsetim tednom nosečnosti, ko se jih še ne da obleči, pa izdeluje dekice, v katere zaviješ dojenčka. Večino odrabljenih poročnih oblek so ji donirali ljudje, ki so slišali njeno zgodbo in so jo tako podprli.

Kategorija:   mama, Novice
Naslednji prispevek

Doji še prijateljičinega sina

27 oktobra, 2018 0