Sunday, April 21, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Preprečite vnetje sečil

By 0 488 Views

Health day News priporoča uživanje brusnic v katerikoli obliki, ker ravno brusnice preventivno zaščitijo urinarni trakt pred infekcijami.
 


Infekcija sečevoda lahko ogrozi ledvice in mehur

Kislina v brusnicah preprečuje nastanek in razvoj bakterij v urinarnem traktu. Do infekcije pride, ko bakterija vstopi in se razmnoži v urinarnem traktu, ki postane rdeč in razdražen. Če se stanje ne nadzira, se infekcija razširi na ledvice in mehur.

Okužbe ledvic so zelo nevarne, ker lahko bakterija prodre v krvno-žilni sistem in tako povzroči številne nevarne bolezni. Zaradi tega je zdravljenje obvezno!
 

Brusnice pomagajo, vendar ne delajo čudes

V ZDA vsako leto zaradi infekcij sečil zdravnika obišče več kot osem milijonov pacientov. Simptomi so: boleče uriniranje, motni seč, sledi krvi v seču in neprijeten vonj. Za bilo kateri simptom gre, je potrebno obiskati zdravnika.

Čeprav so brusnice koristne, ne pomagajo vsakemu. Zgodi se, da so za zdravljenje infekcije nujni in neizbežni antibiotiki. Proti infekcijam se postavimo tudi tako, da urina ne zadržujemo in razbremenimo mehur takoj ko nas pritisne na malo potrebo.