Friday, April 12, 2024
13 junija, 2012

Prevara naj izboljša vaš partnerski odnos

By 0 1435 Views

 


Vsak partnerski odnos slej kot prej zaide v slepo ulico in v večini primerov partnerji vedno poiščejo pravo pot kako se iz nje izviti. Vendar poznamo kraljico in princeso kriz vseh odnosov, ki ponavadi slepo ulico v popolnosti zablokirajo. Govorim o zvestobi in prevari. Ni nam potrebno govoriti o njih, tudi partnerju/ki lahko popolnoma zaupamo, vendar ne moremo mimo dejstva, da se prevare dogajajo vsakodnevno in to veliko pogosteje kot je vsak pripravljen priznati. Ko prevara privre na dan, se nekoč dvojec zaljubljenih ljudi gleda s prezirom in uporablja besednjak, ki se redko odčita z ust uglajenih ljudi.

Prevara se lahko oprosti in veza nadaljuje, kot da se ni nič zgodilo. Običajno postane močnejša in stabilnejša. Vem, da se vam dvigujejo lasje že ob sami misli kako je partner za vašim hrbtom naskočil sosedovo deklino, vendar razmislite ali mu boste oprostile ali mu boste raje pomahale v slovo.

Najprej je potrebno poiskati vzrok. Možnosti manevriranja so večje, seveda v primeru, ko je v igri prva transgresija in je vzrok povezan z enkratnim izlivom testosteronskega pritiska v hipofizi spodbujen z dodatno alkoholno motivacijo. Kaj kmalu boste izvedele kako se počuti, mu je mogoče žal in je pripravljen storiti vse, da se vam prikupi.

Tudi manjša avantura kot posledica večjih težav v zvezi se lahko oprosti. Moški smo čudna bitja, ki ponavadi razmišljamo z drugo glavo in to na popolnoma drugačen način kot ženske.

V dolgoletni zvezi se pogosto pojavi občutek, da smo nekje obtičali in iščemo rešilno bilko. Roko na srce, rekreacija bi bila boljša izbira od skoka v posteljo s prvo mimoidočo ali mimoidočim. Ljudje enostavno grešimo in če mu je iskreno žal, mu ponudite še eno priložnost.

V primeru, da je se skoki ponavljajo mu v vrečko spakirajte in pred vrata postavite spodnje perilo. Pogovor je povsem odvisen od primera do primera. Najpomembneje je, da se pogovorite sami s seboj. Mogoče pa vas prevara sploh ni tako prizadela. Ne sledite nekim splošnim vzorcem, zagotovo pa ne poslušajte nasvetov svojih prijateljic. Po bitki ni biti težko general.

S partnerjem se pogovorite kako in kaj naprej. Res, da je to dolg in mukotrpen proces, poln mučnih razgovorov, prepirov in argumentiranj, ki se konča vsaj z duševnim mirom. A ste prepričane, da ne boste nikoli podlegle skušnjavi?
 

Razvrstite prioritete

Kljub vsemu so v odnosu še vedno najpomembnejše prioritete. Če seks ne postavljate na prvo mesto tudi prevara ne more biti takšno zlo. Podpora partnerja in neizmerna privrženost vašemu življenju in vašim težavam, so osnove vsakega odnosa ne glede na to ali se prekršijo s prepovedanim telesnim stikom.

Kljub vsemu ste odrasli in prevara ni ovira, ki se je ne da preskočiti. Lahko jo celo izkoristite za začimbo v vašem življenju.

Veliko nas je parov, ki se tako rekoč javno »srečujemo« z drugimi partnerkami. Nekateri se dogovarjajo za igrice v troje, četvero in več, pa v enakovredni zvezi povsem normalno funkcionirajo. Ne obremenjujte se z družbenimi in verskimi normami, ki vam v določenih situacijah prinašajo samo površinski privid, ideal, ki ne obstaja. Verjemite mi, vsi ljudje pod površino svojih odnosov hranijo umazane skrivnosti, a ko se to zgodi njim se največkrat povsem neprimerno odzovejo.

 

Bodite razumni

Najprej je potrebno vedeti nekaj. Statistika in raziskave kažejo, da je kar 65% partnerskih odnosov promiskuitetnih. Za večino skokov čez plod se niti ne izve, spet drugi partnerji so težave pometli pod preprogo.

Do sebe in drugih bodite iskreni in zelo jasno določite pravila v vašem odnosu. Če se oboji strinjate z t.i. odprto vezo to sprejmite kot način življenja. Na podlagi dobrodošlih eksperimentov se boste bolje spoznali.

Obstaja pa še ključna pomenka, materialni status. Ponavadi te spusti nazaj na zemljo.  

Če vam partner nudi določen statusni način življenja, vi pa se mu ne nameravate odreči, prevaro oprostite in si poiščite prepotentnega ljubimca. Zgodovina govori, da so bili ljubimci in ljubimke za seks, partnerji in partnerke pa za oporo. Spomnite se samo Madame de Pompadour, ki je imela številne ljubimce pa čeprav je bila srečno poročena. Prav zares je zelo ljubila svojega moža, vendar je postavila enostavno ločnico med telesnim užitkom in emotivno podporo.

Preberite še:

Fatalne ženske
Je velikost pomembna
Kako poteka zdravljenje odvisnosti od seksa?
Kaj veste o ženski masturbaciji?
Kakšen vibrator izbrati?
Zgodovina vibratorja

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Kaj moški pravzaprav mislimo

13 junija, 2012 0