Tuesday, May 28, 2024
13 junija, 2012

Prevelika pričakovanja o seksu, ki zavajajo

By 0 1411 Views

 


Priložnostni seks smo dvignili povsem na nov nivo dostopnosti. Imamo vse več partnerjev, pritisk dobrega seksa pa vse bolj narašča. Pri seksu s stalnim partnerjem tega pritiska ni, priložnostni seks pa je postal pravi potrošniški seks. Pogosta so mnenja, da od seksa pričakujemo preveč in prav zaradi ga doživljamo narobe, piše Intimate Medicine.
 

1.    prvi seks

Ne glede na to, ali gre za oralni, vaginalni, analni seks, masažo partnerja, ali govorimo zgolj o masturbacij, vsak človek svoje prve spolne izkušnje doživlja na svoj način. Prvi seks vključuje določena pričakovanja, ki se najpogosteje mešajo s hrepenenjem, ter ustvarjanjem neugodnega pritiska in neprimerne atmosfere.

 

Vsak seks, tudi prvi, je odvisen od vpletenih akterjev in njunih pričakovanj. Po prvem seksu običajno sledi neko razočaranje, saj zagotovo ne izpade tako kot smo želeli in pričakovali. Znano je dejstvo, da si večina ljudi po prvi spolni izkušnji govori, da ni bilo nič posebnega in daleč pod njihovimi pričakovanji. Nedavna raziskava na japonskem je pokazala nasprotno, kar 73% žensk ne bi spremenila poteka svoje prve spolne izkušnje.
 

2.    sanjarjenje o določeni osebi

Velika seksualna pričakovanja lahko povzročijo napačne ocene, ki jih imamo o določeni osebi. Mnogi so mnenja, da je seksualno obnašanje povezano z nekaterimi drugimi karakteristikami npr. s hojo, govorico telesa, ali na osnovi tega, da določena oseba govori o seksu brez tabujev.

V tem primeru si ženske v mislih ustvarijo sliko popolnega ljubimca, ki bi ga rade preizkusile vsaj za eno noč, moški pa se predajajo fantaziji samo zaradi dolgih nog svoje sosede. Vsa predvidevanja vodijo do seksualnega sanjarjenja o določeni osebi, ko pa se domišljija pretvori v realnost, se slika popolnoma spremeni. Prav zaradi teh velikih seksualnih pričakovanj se pojavijo razočaranja. Prevelika pričakovanja lahko privedejo do nezaželenih situacij, kot so prehitra ejakulacija, nemožnost erekcije in suhoparen seks.
 

3.    obisk prostitutke

Čeprav so mnogi mišljenja, da je denar zagotovilo za dober seks, temu zagotovo ni tako. Resnica je, da ima vsaka prostitutka svojo meni ponudb seksualnih želja, pri mnogih pa je ponudba skromna in predraga. Ko moški stopi k prostitutki v želji za dobrim seksom, se njegova pričakovanja v veliki meri soočijo z globokim razočaranjem.

 

Po telefonskem razgovoru takoj zaključijo, da so njihove žene in dekleta veliko lepše in v postelji bolj »prilagodljive«, pa je razočaranje nad standardno ponudbo še toliko večje. Na  meniju se redko pojavijo ekstravagance kot so analni seks, kvaliteten in predan oralni seks, dominacija, ali zlati tuš.
 

4.    seks za eno noč

Trik seksa ene noči leži v močnem naboju seksualne moči, ki išče bilo kakšen način za pogasitev seksualne sle. Prav ta velika količina seksualne sle je razlog, da se od avanture za eno noč ne pričakuje ničesar drugega kot orgazem.

Seks ni pomemben, pomembna ni niti vsebina, pomemben je samo veliki O, saj gre zgolj za seksualno sprostitev in iskanje kandidata za hitro zadovoljenje. Tako imenovani »one night standi« so lahko strastna, eksplozivna in pozitivna izkušnja, vendar so številne avanture in ljubimci za eno noč razočaranje, ker se nepoznavanje osebe prej pokaže kot pomanjkljivost in ne kot prednost.

 

Napetost in pričakovanja v atmosferi priložnostnega seksa pogosto povzročijo prezgodnjo ejakulacijo in mehko mednožje, poleg seksualnih potreb, pa se lahko nepričakovano pojavijo čustva, še posebno v primeru, ko se v avanturo spustite z osebo, ki v danem trenutku preboleva bivšo/bivšega, ali ima močan PMS.

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

3 pravila za nori seks

13 junija, 2012 0