Friday, June 14, 2024

Moški in ženski razlogi za spuščanje v kratkotrajne erotične avanture, se popolnoma različni. Moški se v njih spuščajo najpogosteje zato, da zadovoljijo svojo seksualno potrebo, ženske pa se želijo počutiti vredne poželenja, piše Livescience.


Najnovejše raziskava je demantirala teorijo, da se ženske v enkratne avanture spuščajo zato, ker upajo na možnost resne zveze z dotično osebo. Ne, ženskam enostavno laska ponudba za kratkotrajni nočni skok.

Medtem je raziskava pokazala, da moški pri kratkih erotičnih avanturah, do partnerk pogosto spuščajo lasten kriterij. Če je v tem kaj resnice, se ženske nimajo razloga počutiti počaščeno in polaskano.

»Ženske pogosto izjavljajo, da jim laskajo erotične ponudbe za eno noč. Še posebej so izpostavile, kako lep občutek je biti zaželjiv. No tisto, česar ne dojamejo je, da moški v teh primerih drastično spuščajo svoj kriterij. Niti ena ženska se ne bi smela počutiti polaskano, če jo je moški samo enkrat povabil med rjuhe,« je izjavila Anne Campbell, psihologinja univerze Durham, ko je komentirala izsledke raziskave.

Campbellova je vodila raziskavo, katera je vključevala 3.300 oseb starih od 17 do 40 let. Raziskava je še pokazala, da se ženske po kratkotrajni avanturi najpogosteje počutijo slabo, moške pa preplavljajo pozitivni občutki.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Zlata pravila za ohranitev čustvenega zdravja

13 junija, 2012 0