Wednesday, May 29, 2024

Otroški bazar bo na odprtem odru gostil številne plesne in folklorne skupine, otroške pevske zbore ter predstavil ljudska izročila v pesmi in plesu. Otroci bodo spoznali Muco Copatarico in se z njo fotografirali, merili svojo bistroumnost s pomočjo kviza ter z lutkami spoznavali številko 113 in nevarnosti, ki prežijo na otroke v prometu.  Z Borisom Kononenkom bodo animirali lutke, pogovorili pa se bodo tudi s Primožem Suhodolčanom, ki piše novo knjigo o Umku. Program bo poučen in hkrati zabaven.


 

Pestro bo tudi v otroških ustvarjalnih delavnicah, kjer bodo otroci izdelovali lutke, igrače in uporabne predmete, barvali, opazovali nastajanje zabavnih ilustracij, ob pogovoru z Dušico Kunaver spoznavali ljudske pripovedi, šege, navade, obrti ter prepevali slovenske ljudske pesmi. Vsi tisti starši, ki se odločajo o nakupu psa, lahko v kinološki kotiček pripeljejo svoje otroke in spoznavajo pasme in vzgojo psov. Mestni muzej Ljubljana bo predstavil čas pred 2000 leti in otroke seznanil s hrano in predmeti iz tega obdobja, hkrati pa bodo otroci izdelovali mozaike. V posebnem kotičku –  Mini media campu bodo otroci z navzočnostjo znanih oseb pridobivali osnove televizijskega, radijskega in tiskanega medija ter se spoznavali s fotografijo in modo. Kotičkov, kjer se bodo otroci naučili in spoznali veliko novega, bo res veliko.

 

Pester program pripravljamo tudi za odrasle. V kotičkih za starše se bodo lahko razvajali z masažami, manikirami, pedikurami in negami obraza. S pomočjo priznanih strokovnjakov s področja vzgoje otrok bodo skozi predavanja spoznavali različne situacije, v katerih se srečujejo skupaj z otroki. Predstavljene bodo npr. otrokove čustvene težave in stiske ob ločitvi staršev, kako pomembna je starševska pomoč pri vstopu otroka v vrtec, psihologinja Marija Strojin bo spregovorila o odnosih v družini, vzgoji, razvajanju, ubogljivosti ter kaznih in nagradah za otroke. Zavod Med.over.net bo predstavil prednosti in pasti spletnih forumov, starševskih klepetalnic in virtualnih posvetovalnic. Mladim mamicam in nosečnicam bomo razložili, zakaj dojenčkom in malčkom brati pravljice in pesmice že v najzgodnejšem obdobju. Spoznale bodo tudi, kakšno je najboljše razmerje med časom za kariero, partnerja, otroke, rekreacijo in časom samo zase. Na vsakem od predavanj, ki jih pripravljata reviji Otroci in superMAMI, bodo izžrebanci prejeli brezplačno družinsko kosilo v vrednosti 80 EUR.

 

Obiskovalci si bodo lahko ogledali bogato razstavo, kjer se predstavljajo osnovne šole, vrtci, pohištvena podjetja, trgovine z otroškimi oblačili in opremo, predstavljene bodo tudi različne turistične destinacije in možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Ena od dvoran bo ponudila tudi številne športne aktivnosti za otroke – odbojko, košarko, nogomet, golf, tenis, plezanje, veslanje, hokej in ples. Atraktiven program ponuja tudi ploščad, kjer bo med drugim uprizoritev reševanja ponesrečenca s policijskim helikopterjem in Jumicar – poligon s kompletni prometno signalizacijo, kjer bodo otroci bodo prevzeli vlogo voznika in dogajanje v prometu doživljali z voznikovimi očmi.

 

Na Bazarju bodo potekale številne nagradne igre, dogajanje bodo popestrile med otroci vedno priljubljene maskote, pripravljamo pa tudi dobrodelno akcijo, s pomočjo katere zbiramo otroške knjige, ki jih bomo podarili otrokom iz ogroženih družin. Knjige bomo zbirali v dobrodelnem kotičku na Bazarju, zato ste vsi vljudno vabljeni, da s seboj prinesete knjigo, ki je ne potrebujete več.

 

Razveselite svoje najmlajše z obiskom Otroškega bazarja.
Vstop prost!

Več informacij o prireditvi: www.otroskibazar.si.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Vino in arašidi proti boleznim srca

13 junija, 2012 0