Saturday, June 3, 2023
13 junija, 2012

Pričakovanja staršev negativno vplivajo na študente

By 0 784 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Najnovejša raziskava, ki so jo izvedli strokovnjaki z univerze na Floridi kaže, da prevelik pritisk staršev na otroke vpliva ravno obratno kot bi si želeli, piše Webindia.


Na temelju razgovora s študenti so psihologi zaključili, da je največje število anksioznosti in stresa baziralo prav na pretiranih zahtevah njihovih staršev.

Psihologinja Kimberly Renk, ki je sodelovala v raziskavi pravi, da je največja težava v tem, ker otroci in starši povsem različno doživljajo pričakovanje staršev. Študenti in dijaki pogosto poskušajo doseči visoke cilje, ker želijo prekositi starševske ideale.

V prvi raziskavi, ki se je ukvarjala z vplivom staršev na prilagajanje otrok na akademsko sredino, je sodelovalo 174 študentov in 230 staršev . Največji akademski uspeh in najboljšo prilagoditev v novi sredini so imeli študenti, katerih je imel vsaj en od staršev prijateljski odnos brez previsokih ciljev.

Vpliv staršev se je okrepil v zadnjih letih, ko lahko z mobiteli in elektronsko pošto ostanejo v čvrstem kontaktu s svojimi otroci.

Komentarji
Kategorija:   Najstniki, Novice
Naslednji prispevek

Mastitis

13 junija, 2012 0