Monday, April 22, 2024

Rojstvo otroka je dogodek, ki moškega in žensko močno spremeni. Dotakne se vseh plati njunega življenja. Običajno otrok oplemeniti njun partnerski odnos, partnerja se še bolj povežeta, sta si opora in pomoč, ko se učita biti tudi mama in oče. Vedno pa žal ni tako. Ob skrbeh za otroka, neprespanih nočeh in utrujenostih, vplivih hormonov, tudi poporodni depresiji, se zgodi, da se partnerski odnos postavi na preizkušnjo. Kar lahko neugodno vpliva tudi na celotno družino, saj sta običajno dobra partnerja tudi dobra starša. Kaj pa takrat, ko rojstvo prvega otroka pričakuje mamica brez partnerja? Spremembam po rojstvu otroka se tudi enostarševske družine ne morejo izogniti, temveč se morajo naučiti poskrbeti tudi zase ob otroku, ki prihaja v njihovo življenje.


Dotaknili se bomo naslednjih tem: spremembe v nosečnosti in po rojstvu otroka; kaj lahko pričakujem od dojenčka; se po rojstvu otroka res vse obrne na glavo; kako preživeti prve mesece z otrokom; kaj je za otrokov razvoj res pomembno; se vzgoja začne že v zibki; poporodna depresija; kaj pa spolnost in midva; kako pripraviti partnerski odnos na prihod dojenčka; kaj pa samohranilci; kako biti dober oče in dobra mama…

Trajanje: v soboto, 19.6.2010 od 10.00 do 13. ure (z odmorom),

Glede na to, da je program podprlo Ministrstvo za delo, družino in  socialne zadeve RS,
je udeležba BREZPLAČNA.

Ker je število mest omejeno, je OBVEZNA PRIJAVA na natasa@stik.si!

Na predavanju se udeležencem ni potrebno izpostavljati, predavatelj poskrbi za zaščito udeležencev na ta način, da jim ne postavlja vprašanj, na katere bi zahteval odgovor. Udeleženci pa imajo možnost, da vprašanja postavijo tako direktno na srečanju kot tudi po srečanju (ustno ali pisno). Predavatelj upošteva njihove predloge o dodatnih vsebinah, vprašanjih zato, da se predavanje prilagodi konkretnim staršem, ki želijo od strokovnjaka izvedeti čim več koristnih informacij za svoje življenje.

PREDAVANJE IZVAJAMO SKOZI CELO LETO (MESEČNO, KO JE PRIJAV DOVOLJ).

PROGRAM IZVAJAMO TUDI V NOVEM MESTU. Za več informacij, pišite!
 
Izvajalka: Nataša Rijavec Klobučar, spec. zakonske in družinske terapije, ki zaključuje doktorsko disertacijo s področja sprememb v partnerskem odnosu ob rojstvu prvega otroka.
Lahko si preberete intervju z izvajalko v prilogi Ona, iz dne, 20.4.2010 na temo
Otrok razlagi dejansko kakovost zveze http://www.delo.si/tiskano/html/20100420/Ona/0

Več o njenih referencah si lahko preberete na www.stik.si

Več informacija na natasa@stik.si ali na 031 210 741

Naslednji prispevek

Holoprozencefalija

13 junija, 2012 0