Saturday, June 15, 2024

3 – 4 serije (krogi):
1. POČEP (pazite na globino – ta ne sme biti globok):


2. RAZTEG ELASTIKE PRED PRSMI (uporabljajte čim bolj mišice med lopaticami in ne dvigujte ramen k ušesom):

 

3 – 4 serije (krogi):

1. VESLANJE Z ELASTIKO SEDE:

2. DVIH BOKOV (pazi na nevtralno pozicijo hrbtenice – pri tej vaji bi morale čutiti le zadnje stegenske mišice in zadnjico, ledvenega dela čisto nič):

3. VARIACIJA STRANSKE DESKE:

Nosečnost je obdobje, ko morate bolj kot kadarkoli prej, poslušati svoje telo. Opazujte svoje počutje in dnevno raven energije. Z naraščanjem nosečnosti vam bo le ta nihala iz dneva v dan. V prvem trimesečju bo verjetno energije malo manj zaradi slabosti in vseh “hormonskih” sprememb, ki se začnejo dogajati v našem telesu. Drugo trimesečje je navadno najlepše; energija se povrne, polne ste elana in želje po gibanju (upam) in zdravi prehrani. Ta del nosečnosti je tudi najbolj primeren za intenzivnejšo vadbo (še vedno pod nazorom – ne preiravajte! – srednje intezivna vadba). V zadnjem trimesečju pa se zaradi velikega trebuščka in omejene zmožnosti gibanja, dihanja itd. ta raven energije spet malenkost spusti.
A poskusite ostati vsaj v zmernem gibanju, saj vam bo to pomagalo preskočiti morebitne ovire, lažje boste ohranjale pozitivno miselnost in bile pripravljene na porod (tako psihično, kot fizično). Pot vrnitve v “prednosečniško” formo pa bo vsekakor krajša, kot če bi se v nosečnosti prepustile lenobnemu poležavanju.

Do naslednjič #gibajzibaj
Nuša Repovž

Kategorija:   Gibaj zibaj, Rekreacija