Wednesday, February 8, 2023
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Princes krofi – princeske

By 0 327 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Sestavine:


2 dcl. vode 12 dag. sladkorja 2 sladki smetani
7 dag. masla 3 jajca
10 dag. mehke moke 8 dag. ostre moke
3 jajca 3.5 dcl. mleka
12 dag. sladkorja
2 žlici ruma

NAČIN IZDELAVE

Testo:
Vodo zavremo, dodamo maslo nato moko ter hitro zmešamo v cmok. Ohladimo in postopoma dodajamo jajca. Oblikujemo za večji oreh velike kepice na namaščen pekač. Pečemo na temperaturi 180˚ C približno 20 min.

Krema:
Penasto vmešamo 6dag. sladkorja in 3 rumenjake, da masa naraste, nato dodamo moko ter 1dcl. mrzlega mleka. Vse to vlijemo v 2.5dcl. vrelega mleka in kuhamo kot puding. Ohlajeni masi primešamo še sneg 3 beljakov, kateremu smo dodali 6dag. sladkorja. Celotni masi na koncu dodamo še dve žlici ruma in narahlo premešamo.
Pečene krofe prerežemo in damo v spodnjo polovico kremo, v zgornjo polovico pa stepeno sladko smetano. Polovici previdno sestavimo in krof posujemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji