Saturday, June 15, 2024

V tem primeru ali pa pri vzdrževanju lepega tena in zdravega izgleda kože, jo lahko pripravimo na hladnejše obdobje, ki prihaja.


Z luščenjem odstranimo odmrle in poškodovane kožne celice in kožo tako pripravimo, na vlaženje in hranjenje. Luščenje vrhnje kožne plasti pa med drugim stimulira proizvajanje kolagena v globjih kožnih plasteh in s tem tudi izboljšuje samo stanje kože.

Kožo je potrebno dnevno vlažiti z melkom, kremo, gelom ali kakšnim drugim izdelkom, ki je temu namenjen. Kožo, ki je dehidrirana in suha pa vlažimo dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer. Če imate občutek, da vam kožo »zateguje« je ne umivajte z vročo ampak toplo ali mlačno vodo.

Pege, ki so nastale zaradi prekomernega izpostavljanja soncu lahko omilimo z izdelki, ki na primer vsebujejo vitamin C, izdelki, ki vsebujejo glukozamin pa so v pomoč pri upočasnitvi proizvajanja melanina, izboljšujejo izgled kože, njene osnovne naloge in zavirajo hiperpigmentacijo. Uporabljajte izdelke za zaščito pred soncem v vsakem letnem času.

Poleg kože pa je potrebno negovati tudi lase, ki so bili ravno tako izpostavljeni močnemu poletnemu soncu, vetru in morski vodi. Lasje se v tem času bolj izsušujejo kot v drugih letnih mesecih, zato bodo hvaležni, če konice navlažite z kakšnim od naravnih olj ali jim nudite masko, ki jih bo poleg vlaženja pripravila tudi na prihajajoče hladnejše mesece.

Seveda pa ne pozabimo, da na izgled kože ne vplivajo samo vsi ti negovalni izdelki ampak tudi pravilna prehrana in zdrav način življenja. Jesen nam nudi bogat izbor sadja in zelenjave, ki vsebujejo vitamine in sestavine, ki blagodejno vplivajo ne samo na kožo ampak na celoten organizem. Ne pozabimo na vnos tekočine, ki je bil v poletnem času skorajda samoumeven. Telo ga rabi prav vsak dan, ne glede na obdobje.
 

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Pripravite kožo na jesen in zimo

13 junija, 2012 0