Monday, July 15, 2024

Popolne v sandalih


Koža kot parmezan in nenegovani parklji na nogah bi pokvarili tudi Armanijevo oblekico. Ko so dnevi dovolj topli, da pokažemo prstke, močno priporočamo strokovno pedikuro. Če vaše finančno stanje ne kaže ravno najbolje, pa vsaj eno pred sezono, tako da vam uredijo pete, postrgajo staro kožo, postrižejo nohte in jih nalakirajo. Potem lahko stanje ohranjate tudi sami. Uporabljajte kvalitetne plovce, da odstranite odmrlo kožo, nato pa pocrkljajte svoja stopala z dobro hranljivo (najbolje hladilno) kremo. Še namig za vse, ki ste rade kot iz škatlice: letos so modni kožni, beli in črni laki. Prav nihče pa ne bo mogel godrnjati, če boste na urejene nohtke pritisnili tudi kakšen okrasen kamenček.

Stran s staro kožo

Odmrla koža se nabira po vsem telesu. Najbolj pa je vidne na kolenih in komolcih. Sivo zelena tvorba, ki nastane, če si teh delov ne negujemo redno, bi spravila v obup vse estete, prav tako pa ne more biti v ponos tisti, ki jo razkazuje. Zato v roke pilinge in z njimi s krožnimi gibi odstranite vse, kar je na vašem telesu odslužilo svojemu namenu. Uporabljajte kvalitetne in blago dišeče kreme za telo, saj so v vročini vonji bolj izraziti kot na mrazu. Vsake toliko časa uporabite ščetko iz lufe ali masažno rokavico, da poženete tudi kri po žilah in svoji koži ponudite zdrav sijaj.

Razmigajte se

Letos je in minimalno oziroma bolj je minimalno, bolj je in. No, pa saj vsako leto moda laska tistim, ki imajo lepo postavo. Zato je skrajni čas, da svoje telo poženete v tek (lahko tudi v plavanje, na rolerje, na kolo) … Poleg redne vadbe je priporočljiva tudi kakšna anticelulitna kura v salonu, masaža z anticelulitnimi kremami pa tudi nikoli ni naredila nič slabega. Če imate čas, si še pred hudo vročino privoščite savno, da boste razstrupili telo.

Dekolte

Največkrat pogled pritegne lep in negovan dekolte. Dekolte negujte tako kot obraz, večkrat mu privoščite piling in hranljivo masko, po koncu nege pa ga očistite in osvežite s tonikom. Dekolte je občutljiv del telesa, saj je zelo izpostavljen tudi sončnim žarkom, zato pazite, da ga boste vedno zaščitili z visokim sončnim faktorjem. Na a njem se kaj hitro poznajo leta, zato ga negujte redno in preprečujte staranje. Za lepo podlago poletni odprti obleki pa dekolte, ramena in roke namažite s kremo s svetlečimi delci. Pazite da boste uporabili samo rahlo perl kremo in ne takšne z bleščicami, ker potem je lahko videti kot bi bili mokri. Tega pa vsekakor nočete.

Vir: Siol

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Pljučnico lahko preprečimo

13 junija, 2012 0