Saturday, July 20, 2024
29 oktobra, 2022

Priročnik za mlade starše: Top 3 izdelki, ki v otroški sobi ne smejo manjkati

By 0 880 Views

 


 Če vas je brskanje po internetu pripeljalo do tega članka, po vsej verjetnosti praznujete novo življenje, za kar vam iskreno čestitamo. Pa vendar kljub vsemu veselju in ljubezni bo kaj kmalu prišel čas, da se pripravite na prihod novorojenčka. Za vas smo pripravili nabor top treh izdelkov, s katerimi boste lažje zaživeli v sožitju z novim družinskim članom.

Že naše babice in dedki so nam velili, da so otroci naše največje bogastvo. Z leti se tega vse bolj zavedamo, kar pomeni, da vedno več pozornosti in denarja usmerjamo prav v otroške stvari. Da pa bi svoj denar porabili kar se da produktivno in premišljeno, v nadaljenvanju navajamo nekaj majhnih in velikih pomočnikov za novopečene starše.

Elektronska varuška – majhen veliki pomočnik vsake novopečene mamice

Vsak starš bi si svojega dojenčka želel imeti pod nadzorom vseh 24 ur v dnevu. Za vas imamo dobro novico: otroške elektronske varuške vam to zdaj tudi omogočajo! Le-te delujejo izjemno enostavno. So kot nekakšni majhni radijski oddajni aparati, ki so popolnoma prilagojeni neprekinjenemu nadzoru vašega dojenčka. Na tej točki se marsikomu poraja vprašanje, kako pravzaprav izbrati pravo elektronsko varuško zase in za svojega otroka. Najprej je treba razmisliti, kaj vse mora obvladati. Poznamo tri vrste dotičnih varušk:

 

  • Avdio varuška omogoča zvočni nadzor nad otrokom. Tovrstne varuške so cenejše, imajo pa boljši doseg kot na primer video varuška z zaslonom. Poleg tega so zelo kompaktne, torej idealne tudi za potovanja.

 

  • Video varuške zagotovljajo vizualen nadzor dojenčka. K otročičku vam ni treba teči samo zaradi njegovih premikov med spanjem. Varuška s kamero je ponavadi malo dražja, ima krajši doseg, signal pa je bolj nagnjen motnjam.

 

  • Varuška z nadzorom dihanja. Dihanje dojenčka se svetuje nadzorovati do enega leta starosti otroka. Kombinacija varuške z zaslonom je takrat nenadomestljiv pomočnik.

Termometer za kad bo v prvih mesecih po rojstvu vaš najboljši prijatelj

Ali ste vedeli, da bi se temperatura vode, v katerem kopamo novorojenčka, morala gibati med 36 in 37 stopinjami Celzija? Pri kontroli optimalne temperature vam bo na pomoč priskočil termometer za vodo, ki ga zadostuje dati v vodo in po zaslugi čitljive merilne lestvice v trenutku lahko odčitate, ali je temperatura vode za dojenčka varna.

Poznamo več vrst termometrov za vodo. Prvi so digitalni termometri, ki so izjemno natančni in imajo dobro vidno signalizacijo. Temperatura vode za kopanje dojenčka pa je izmerjena v zgolj nekaj sekundah. Poznamo tudi termometre za kad z merilno lestvico. Tudi ti niso nič manj natančni in so zapovrh tudi dostopni v številnih privlačnih dizajnih ter ne vsebujejo živega srebra.

Poskrbite, da so dude in stekleničke higienični čiste

Takoj, ko dojenček začne dobivati umetno mleko, kaše ali ko začnete shranjevati materino mleko, je sterilizator za dude in stekleničke najbolj praktični pomočnik, ki vam prihrani veliko dragocenega časa ter nepotrebnega dela. Namenjen je hitri in enostavni dezinfekciji stekleničk ter dud za dojenčka, za piko na i pav njem lahko dezinficirate tudi cuclje za stekleničke, ščitnike za prsi, črpalke, nekatere ropotuljice ter grizala za dojenčka.

Pri sami izbiri sterilizatorja so pomembni tip, želena kapaciteta, dodatki in morebitne koristne funkcije, kot so denimo samodejni izklop, funkcija hitre sterilizacije, zaslon z odšetavnjem časa in zvočni signal. Poznamo več vrt sterilizatorjev.

 

  • Sterilizatorji za mikrovalovno pečico dezinficirajo s pomočjo temperature. So manjših dimenzij, otroška posoda pa v njih ostane popolnoma čista od 3–24 ur glede na tip naprave. Sterilizator za mikrovalovno pečico izbirajte glede na notranje dimenzije vaše mikrovalovne pečice, pri uporabi te naprave pa bodite pozorni, da bodo otroška posoda in igrače primerne za mikrovalovno pečico.

 

  • Električni parni sterilizator stekleničk deluje na principu vroče pare. Po zaslugi večjih dimenzij lahko očisti več posode za otroke. Stekleničke ostanejo v njem sterilizirane od 3–24 ur. Električni sterilizatorji imajo ponavadi tudi druge dodatne funkcije.

 

  • Samosterilizacijska steklenička je steklenička za dojenčke, ki jo lahko s pomočjo preproste preureditve in z dopolnjeno kapljico vode enostavno dezinficirate v mikrovalovni pečici brez potrebnih posebnih naprav. To boste cenili predvsem na potovanjih.

 

  • Sterilizator in grelnik stekleničk v enem zmore tako sterilizirati stekleničke, kot jih ogreti na želeno temperaturo.

Kategorija:   Urejanje doma
Naslednji prispevek

Tri prednosti delovnih oblačil

8 novembra, 2022 0