Saturday, April 13, 2024

Britanska raziskava objavljena v reviji Social Psychology Quarterly je pokazala, da obstaja čvrsta povezava med inteligenčnim kvocientom in zvestobo. Britanski znanstveniki so zaključili, da imajo promiskuitetni moški nižji IQ.


Satoshi Kanazawa, evolucijski psiholog in vodja raziskave pravi, da je zvestoba povezana z inteligenco in dolgim evolucijskim procesom človeka. Nezvesti, na stopnišču evolucije, še vedno stojijo stopničko nižje.

Nobena skrivnosti ni, da so bili moški vedno nagnjeni k poligamiji. Tudi če so bili vzroki zgolj biološki in ne hedonistični, se moška vloga ne razlikuje od velike večine drugih sesalcev. Dr. Kanazawa trdi, da so je pogled v monogamni zvezi spremenil, sam pa ga je označil kot evolucijski korak naprej, piše Daly Mail.

Z analizo predhodne ameriške raziskave o zdravju najstnikov je dr. Kanazawa odkril, da imajo liberalni mladostniki povprečni IQ 106, konzervativnejši pa 95. To pomeni, da so konzervativna stališča v smislu evolucije primitivnejša, liberalna pa naprednejša in povezana z višjim IQ.

Znanstveniki so zaključili, da se vez med inteligenco in zvestobo ne nanaša na ženske, saj se skoraj v vseh kulturah in verah pričakuje njihovo zvestobo.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Osvajajte s psom in ne z dragim mobitelom

7 decembra, 2012 0