Monday, June 17, 2024

Sodobne Casanove (res da jih je potrebno iskati z zelo močnim povečevalnim steklom) trdijo, da brez težav zapeljejo skoraj vsako žensko – samsko ali ‘zasedeno’.


Mediji nam bolj ali manj predstavljajo, da čez plot skačejo zgolj moški, vendar se kmalu pojavi vprašanje: »Kako, a nas varajo z drobnico, ali mogoče z drugim moškim?« Zagotovo ne, zadnje raziskave so pokazale, da ženske varamo precej pogosteje, vendar smo ob tem veliko bolj diskretne. Varanja običajno ne zaupamo niti najzvestejšim prijateljicam, dočim se moški zelo radi pohvalijo z novo osvojeno ‘trofejo’.

Je prevara nagrizla vašo podzavest? Verjemite, niste edine, ženske varamo precej pogosteje kot smo pripravljene priznati. Mogoče moramo zgolj zapolniti čustveno praznino, ki zazeva ob zanemarjenju s strani partnerja, ali pa mogoče varamo zgolj zaradi različnega dojemanja spolnosti?

Ne! Varamo iz povsem drugih razlogov. Prvi – zato, ker lahko!

 • Smo preveč zaupljive in se hitro navežemo na drugega moškega. Prehitro stkemo močne čustvene vezi. Izkušeni zapeljivci naše zaupanje hitro spremenijo v svoj prid. In če je moški tisti pravi…
 • Rade imamo moške, ki nam nudijo čustveno podporo. Občudujemo moške, ki ne poslušajo zgolj naših težav, ampak podajo svoje objektivno mnenje. In spet, če nas želijo podreti, je dovolj da nam ponudijo svoje rame. Naslanjanje na ramo pa mnogi izkoristijo tudi za naslanjanje na vzmetnico svoje ali vaše postelje.
 • Genetika. Verjeli ali ne, ženske v podzavesti nagonsko dajemo prednost dobremu genetskemu materialu. Pozornost vročega žrebca se pogosto konča z jutranjim sprehodom sramote.
 • Hitro se zaljubimo. Ne gleda ali smo samske ali ne, se lahko hitro zaljubimo v drugega moškega. Sicer se najprej zvito pretvarjajo kot da jih ne zanimamo, ko pa nam nekaj naklonjenosti končno povrnejo pa smo tako ‘počaščene’, da je samo še vprašanje časa, kdaj jim bomo odprle vrata v naše čarobno kraljestvo.
 • Ljubimo dramo in obrekovanje. Ženske enostavno potrebujemo stalno pozornost, drugače nam je hudičevo dolgčas. Ko se zaljubljenost umiri, kaj hitro ponovno pademo na sladke besede.
 • Tudi zmedene smo. Nihanje razpoloženja, nenehno nerganje moža… v enačbo dodajmo drugega moškega in …
 • Godita nam naklonjenost in komplimenti. Ženske enostavno pademo na komplimente. Včasih se prav zaradi te lahkotnosti gnusimo sebi. Ampak enostavno nam godijo, konec! Od flirtanja in komplimentov pa se hitro zašibijo kolena in padec na hrbet je le še vprašanje časa. Tudi naš partner nas je najbrž ulovil na komplimente in naklonjenost.
 • Sum. Nekateri nas prepričajo tako, da vzbudijo sum v našega partnerja. Izpostavijo nekaj napak, sami pa se predstavijo oz. jih vidimo v lepši luči, kot mu sicer v resnici sveti, naše možgančke pa pričnejo preplavljati grešne misli.
 • Pozabimo. Med flirtanjem s tretjo osebo pogosto pozabimo, da smo zasedene. Godi, vendar ima igra pogosto usodne posledice.
 • Kriza. Ko se dobivamo s prijateljicami, skoraj vse dajemo vtis, da so naša razmerja v krizi. Ne odvijajo se tako kot smo pričakovale, je manj romantike in spolne energije, kljub temu pa do našega razmerja ne bi smele biti tako samokritične. Pozornost in romantični pristop drugega moškega… no pa smo spet v precepu.
 • Preveč dobre smo za našega fanta. Skoraj vse ženske imamo nekakšen matriarhat nad našim partnerjem. S to logiko je enostavno skočiti v drugo posteljo.
 • Neumnost. Največja je ta, da želimo s prevaro ponovno pridobiti pozornost našega partnerja. Žal je v tem primeru prevare naša zveza bolj kot ne obsojena na propad.
 • Želje. Lahko je povsem banalna – higiena in telesne predispozicije. Zanemarjen in zavaljen partner, nato pa spoznamo elegantnega, vitkega in dišečega npr. sodelavca in obenem pritegnemo še njegov interes… Seks za eno noč je tako rekoč pred nosom.
 • Udobje. Ženske privlačijo moški ob katerih so počutimo privlačne in željene. Moški pa imajo nos za ženske, s katerimi se jim ni potrebno preveč truditi. Kljub temu, da je moški v resnici še večja zguba od našega partnerja, pa zna z besedami in pristopom. Žal na splošno ženske prepogosto padamo na te enkratne serviserje našega mednožja.
 • Ranljivost. Čustveno ranjenje smo zagotovo bolj dovzetne za prevaro. Moramo se počutiti zgolj zaželene. In če je pri roki ustrezen moški…
 • Pozornost. V zvezi nam pozornost drugega moškega godi. In če nam je všeč, se potrudimo tudi za drugi pogled. Zakaj že spimo tudi z nepridipravi? Ja zakaj, bolj se potrudijo.
 • Napake. Nič se ne naučimo iz svojih napak. Napačno potezo sicer obžalujemo, vendar jo hitro tudi ponovimo. Čez plot običajno večkrat skočimo z istim fantom.
 • Težave. Partnerke moških, ki trpijo za erektilno disfunkcijo svoje biološke potrebe zadovoljijo z bolj poskočnim moškim. Opravičljivo?
 • Stereotip. Za večino moških, priznali ali ne, smo ženske prisrčne seksualne igračke. In ko se gibamo večino v moški družbi prejemamo za izvoz komplimentov. Verjamete, da je samo še vprašanje časa, kdaj boste podlegli skušnjavi?
 • Povratnice. Tudi, če partner za prevaro ne ve, nas je prvi skok čez plot prizadel. Za nekaj časa se lahko potuhnemo, vendar se k trganju tujega sadeža rade vračamo.
 • Sreča. Tudi srečne in ženske v popolni partnerski zvezi skačejo čez plot. Popoln moški, pravi trenutek…
 • Maščevanje. Zakaj? Mislim, da ni potrebnih preveč besed…

Navedli smo nekaj hipotetičnih razlogov, zakaj se ženske zatekamo k varanju. Ko pa smo se prešuštnice pogovarjale o naših razlogih za varanje, pa pravega odgovora nismo imele.

 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Raziskava o brezglutenskih izdelkih

15 februarja, 2016 0