Wednesday, April 17, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Quvital: učinkovit koencim Q10

By 0 938 Views


 

Vodotopna oblika koencima Q10 v liniji Quvital – dokazana izjemna učinkovitost

 

Linija izdelkov Quvital predstavlja inovativna prehranska dopolnila s koencimom Q10 z izjemno učinkovitostjo. Izdelki Quvital vsebujejo posebno vodotopno obliko Q10, patentirano inovacijo Kemijskega inštituta iz Ljubljane, ki je omogočila razvoj proizvodov s Q10 na vodni osnovi. Linija Quvital poleg tablet tako ponuja tudi prvo obliko sirupa s koencimom Q10 na slovenskem tržišču. Znanstveniki so s študijo na ljudeh dokazali, da izjemno vodotopno obliko koencima Q10 telo lažje uporabi, zaradi česar je bistveno bolj učinkovita od klasičnih oblik.  

Koencim Q10 je v vodi netopna snov, zato so na trgu do nedavnega obstajale le oblike prehranskih dopolnil na maščobni osnovi, npr. mehke želatinaste kapsule, v katerih je koencim Q10 raztopljen v različnih oljih, in pa kapsule ali tablete s kristalnim Q10, ki ga telo uporabi najtežje. Vodotopna oblika koencima Q10, ki jo je razvil Kemijski inštitut iz Ljubljane, predstavlja edinstveno obliko koencima Q10, za katero je značilna bistveno izboljšana biodostopnost in posledična veliko boljša učinkovitost.

Z znanstveno študijo na ljudeh je bilo klinično dokazano, da so proizvodi Quvital tudi do 9-krat bolj učinkoviti od klasičnih oblik Q10, npr. mehkih kapsul. To potrjujejo tudi številne izkušnje uporabnikov izdelkov, zaradi česar Quvital kot prednostno obliko priporočajo tudi najuglednejši slovenski zdravniki.

Prvi izdelek iz linije Quvital, Quvital forte sirup, je bil razvit za potrebe Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, za lajšanje težav otrok z mitohondrijskimi boleznimi. Dokazani pozitivni učinki sirupa Quvital forte  so spodbudili še razvoj obloženih tablet, ki so enostavne tudi za uživanje na poti.

Quvital forte sirup z novim okusom jabolka

 

Sirup Quvital forte vsebuje kar 15 mg koencima Q10/ml in je pripravljen iz jabolčne sadne baze, brez glutena, umetnih barvil in sladil. V vsaki steklenički s 180 ml sirupa je skoraj 3 g posebne vodotopne oblike koencima Q10, kar, ob upoštevanju izjemne biodostopnosti, ustreza več kot 200 običajnim mehkim kapsulam s Q10.

Sirup je namenjen tako za preventivo, kot tudi uporabnikom s povečanimi potrebami po koencimu Q10:

  • ženskam in moškim po 25. letu,
  • vsem, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja,     
  • vsem, ki  skrbijo za mladostni videz in vitalnost,
  • ljudem z dejavniki tveganja pri katerikoli starosti,
  • aktivnim športnikom in pri večjih fizičnih in psihičnih obremenitvah,
  • med boleznijo in po njej.

 

NOVO: Quvital obložene tablete

Tablete Quvital so izdelane na celulozni osnovi, zato so (za razliko od mehkih želatinskih kapsul) primerne tudi za vegetarijance. V embalaži je 30 tablet, ki vsebujejo po 30 mg posebne vodotopne oblike koencima Q10. Za lažje jemanje so filmsko obložene in podolgovate oblike, za hiter začetek absorpcije koencima pa vsebujejo tudi snovi, ki pospešujejo njihovo razgradnjo v želodcu. Namenjene so uporabnikom, ki želijo zaužiti dnevno priporočeni odmerek koencima Q10 z eno tableto:

  • ženskam in moškim po 25. letu,
  • ozaveščenim glede pomena zdravega načina življenja,     
  • vsem, ki  skrbijo za mladostni videz in vitalnost.

 

Linija Quvital

 

 Quvital forte sirup

180 ml sirupa s 15 mg Q10/ml

MPC: 29,90 eur 

KUPI ZDAJ!

 Quvital tablete

30 tablet po 30 mg Q10

MPC: 9,90 eur 

KUPI ZDAJ!   

Quvital sirup

180 ml sirupa s 4 mg Q10/ml

MPC: 12,90 eur

KUPI ZDAJ!

 

Izdelki so na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah po Sloveniji ter v spletni trgovini www.novval.si.