Sunday, October 6, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Ratatouille

By 0 548 Views

Potrebujemo:

 


2 jajčevca,
50 dag bučk,
1 kg zrelih paradižnikov,
3 paprike,
2 čebuli,
3 stroki česna,
olivno olje,
sol,
poper,
rožmarin,
timijan,
bazilika.

Priprava:

Jajčevca narežemo na debelejša kolesca, nasolimo in pustimo na cedilu 15 minut. Nato jih oplaknemo, osušimo in narežemo na kocke. Bučke narežemo na kolesca, paprikam odstranimo semenje in jih narežemo na trakove.

Segrejemo nekaj žlic olja in popražimo nasekljan česen in narezano čebulo. Dodamo najprej paprike, nato bučke in jajčevec.

Začinimo s soljo in poprom. Dodamo narezan paradižnik, dišavnice in pokrijemo. Če je potrebno, prilijemo nekaj žlic vode. Dušimo še približno 20-25 minut.