Monday, June 17, 2024

Lasem je potrebna popolna nega in skrb, vsaj njihov naravni sijaj ni odvisen samo od zunanjih faktorjev, ali zgolj o njihovi kvaliteti. Proces nege pričnemo že s samim razmišljanjem o pravilni terapiji in zdravju naših las. Na zdravje las pa vpliva tudi naš življenjski stil.


Lasje so lahko suhi, mastni in normalni. Skrb za naše lase uskladimo z načinom terapije, ki se sovpada s tipom naših las in na ta način odstranimo morebitne težave.
 

Suhi lasje

Če so vaši lasje suhi, se pri umivanju las izogibajte izpiranju z vročo vodo, ker jih ta še bolj izsušuje. Vsakodnevna masaža temena lasišča, bo pripomogla k lepšemu in bolj zdravemu videzu vaših las. Enkrat tedensko poskrbite za oljno terapijo lasišča. Na ta način bodo lasje dobili dovolj maščobe, ki je nujno potrebna za normalno rast in zdrav razvoj las.

Mastni lasje

V primeru mastnih las, morate lasišče umivati vsak dan. Čisto teme lasišča bo zagotovo preprečevalo nastanek maščob. Najbolje je uporabljati šampone za nego mastnih las, ki pri izpiranju omogoča optimalno odstranitev lasnih maščob.

Za lepoto in zdrav videz vaših las, je prav tako pomemben lasni regenerator. Z uporabo pravega regeneratorja bodo vaši lasje še lepši in bolj zdravi.
 

Z rednim krtačenjem lasišča boste preprečili poškodbe in izpadanje las.

Prhljaj povzroča suho lasišče. Čeprav je nastanek prhljaja popolnoma naravni proces, uporabljajte šampone proti prhljaju. Poleg šampona uporabljajte regenerator, ki krepi delovanje samega šampona.

Poleg raznih preparatov, je za zdravje las pomembno zaužiti čim več sadja in zelenjave, ki preko organskih procesov v organizmu pozitivno vpliva na naše lasišče.

Če se še vedno ubadate s težavo suhih ali mastnih las, za nasvet zaprosite izbranega osebnega zdravnika, ki bo svetoval kako vrniti sijaj vašim lasem.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Potrošniški kredit

13 junija, 2012 0