Monday, July 15, 2024
27 julija, 2018

Razvijanje fotografij in ustvarjanje družinskih foto-albumov

By 0 1711 Views

Lepe spomine in pomembne trenutke našega življenja ljudje radi zabeležimo s fotografijo. Čeprav najlepši spomini ostanejo za vedno v naših srcih,je listanje foto-albuma in obujanje spominov posebno doživetje.


Posebej zanimive so fotografije otrok in prepričani smo, da imate tudi sami prav gotovo shranjene fotografije iz vašega otroštva.

Razvoj tehnologije je seveda prinesel nešteto novih možnosti za shranjevanje fotografij. Pogosto pa najlepši spomini ostanejo na trdih diskih računalnikov ali v starem telefonu.

Da bodo otrokovi pomembni dogodki ostali v najlepšem spominu in vedno pri roki,je ustvarjanje foto-albuma najboljša rešitev. Foto-album lahko ustvarjate skupaj s partnerjem in otrokom. Sama izdelava albuma naj bo projekt, ob katerem se bo zabavala cela družina. Prepustite se domišljiji in izdelajte unikaten album v katerega boste vedno radi pogledali. Poleg fotografij se lahko na praznih straneh znajdejo odtisi rok in nog vašega otroka, otrokove risbice ali spomini s potovanj.

Doma izdelan foto-album se od vse bolj priljubljenih fotoknjig razlikuje po tem, da ga lahko izdelujete postopoma in sproti dodajate nove spomine. Prav tako lahko foto-albumu dodate osebno noto in tako ustvarite spomin, ki bo trajal še dolgo časa.

Natisnite fotografije

Če samo pomislimo koliko časa na dan držimo v rokah telefon in kolikokrat medtem posnamemo sliko, se nam mora porajati vprašanje kam z vsemi temi fotografijami. Najbrž jih bomo pustili na telefonu ali naložili na računalnik. Na fotografije bomo tako ali tako potem pozabili.

Veliko boljša rešitev je, da med kopico fotografij izberemo najljubše, dovolj je samo ena ali mogoče dve. Te slike potem natisnite ali dajte razviti in že lahko začnete ustvarjati.

Foto-album izdelajte sami

 Za izdelavo potrebujemo trši karton, ki ga razdelimo na dva dela (za prvo in zadnjo stran). Izberemo velikost, ki si je želimo. Priporočamo A4 format, saj tako lahko dodajate in odstranjujete liste po mili volji, v vsaki papirnici in knjigarni pa imate na voljo trši papir v različnih barvah ravno v tem formatu. Papir v notranjosti lahko kombinirate v različnih barvah ali se odločite za eno barvo. Ko imamo prvo in zadnjo stran ter liste za notranjost albuma, vzamemo luknjač in ob strani preluknjamo prvo in zadnjo stran ter notranje strani. Vse skupaj oblikujemo v knjigo, ki jo povežemo z vrvico. Lahko uporabite satenasto, povoščeno ali navadno. V trgovinah z ustvarjalnim materialom lahko kupite tudi kovinske zaponke, ki jih preprosto damo skozi luknje ob strani in z njimi povežemo foto-album.

Pravo ustvarjanje se potem šele začne. Naredite prvo stran tako, kot vam je všeč. Lahko jo porišete, naredite kolaž iz fotografij, jo okrasite z napisi ali preprosto samo pobarvate. Izbira je vaša. Prav tako uredite notranjost. Bolj ko boste ustvarjalni, lepši in bolj unikaten bo vaš foto-album.

 

Kategorija:   Naredi sam
Naslednji prispevek

Okraševanje buč za noč čarovnic

26 oktobra, 2018 0