Tuesday, May 28, 2024

Naravna viagra

Stari Rimljani so bili prvi, ki so rdečo peso uporabljali kot zelo čislan afrodiziak. Da ne gre za urbano legendo, so njene pozitivne učinkovine potrdili tudi znanstveniki. Rdeča pesa vsebuje visoke koncentracije bora, ki je neposredno povezan z izločanjem humanih spolnih hormonov.


Vitamini in minerali

Kalij, magnezij, vlaknine, fosfor, železo, vitamini A, B in C, beta karoten, beta cianin, folna kislina; to so le najpogostejše izmed številnih hranljivih snovi v rdeči pesi. Rdečo peso še posebej priporočamo nosečnicam, saj vsebuje veliko vitamina B in železa, ki sta potrebna za zdravo rast in diobo celic v času nosečnosti, ter vzdrževanju zadostnih zalog železa v telesu nosečnice.

Čisti telo

Rdeča pesa krepi zdravje jeter, čisti kri in preprečuje razvoj malignih celic.

Duševno zdravje

Rdeča pesa vsebuje betain, snov, ki se uporablja pri nekaterih oblikah zdravljenja depresije. Vsebuje še tritofan, ki sprošča duha in podobno kot čokolada, ustvarja občutek dobrega počutja. Znižuje tudi krvni tlak.

Tester za izločanje želodčne kisline

Če jeste veliko rdeče pese ali pijete njen sok vaš urin postane rožnat. Kaj to pomeni? Imate nizko želodčno kislino. Nutricionisti sok rdeče pese uporabljajo za določanje krivulje želodčne kisline.

Vir energije

Malo kalorij in veliko sladkorja – sladkor rdeče pese se v organizem sprošča postopoma, torej popolnoma nasprotno kot rafiniran sladkor. Zaradi visoke vsebnosti hranil je odličen dodatek k vsem jedem.

Ali ste vedeli:

·         Rdečo peso so v boršču postregli v vesolju. Svečan obed se je zgodil, ko so se astronavti Apolla 18 srečali z ruskimi kolegi odprave Soyuz 19. 

Kategorija:   Domača lekarna, Novice
Naslednji prispevek

Prepoznati dobrega ljubimca

5 avgusta, 2014 0