Thursday, April 18, 2024

Potrebujemo:

  • 1 kg kisle repe,
  • manjša čebula,
  • 2 stroka česna,
  • 2 žlici moke,
  • žlica kisle smetane,
  • sol,
  • poper,
  • lovorov list,
  • 3 žlice olja,
  • žlička mlete rdeče paprike.

Priprava:

Repo stresemo v lonec in ji dolijemo vodo. Dodamo še sol, poper in lovorjev list ter vse skupaj kuhamo približno pol ure.


Medtem sesekljamo čebulo in česen, ki ju nato prepražimo na segretem olju. Dodamo moko in žličko mlete rdeče paprike. Prilijemo vodo in pokuhamo.

Vse skupaj nato zlijemo v lonec z repo in kuhamo še približno 10 minut. Na koncu k repi vmešamo še kislo smetano.

 

Sorodni članki: 

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Možgani občutijo tujo bolečino

13 junija, 2012 0