Monday, May 20, 2024

KAJ JE REIKI

Reiki je zdravilska metoda, ki omogoča pridobivanje in utrjevanje zdravja. Z njo lahko pomagamo sebi in drugim.
Rei  pomeni univerzalna kozmična energija, ki pa označuje življensko energijo. Potemtakem reiki pomeni “pritegniti univerzalno energijo iz vesolja in jo usmeriti” v uporabnika reikija, ki jo bo izrabil kot življenjsko energijo za pridobivanje in utrjevanje zdravja na telesni, čustveni, umski in duhovni ravni.


Dr. Hajaši je reiki navadno pojasnil z besedami: “Prihaja iz vesolja. Je neizmerljivo velik in globok.
Delovanje reikija bi še najlažje ponazorili s primerom. Recimo, da se odpravljate v klet, da bi pospravili ropotijo. Vzeli boste svečo, jo prižgali in se napotili v klet. Ob svetlobi, ki jo oddaja sveča, boste lahko pospravljali.

Reiki je podobno kot svetloba sveče. Daje nam možnost, da pospravimo v sebi, se zlijemo z notranjo modrostjo in ozdravimo. Reiki nam ponuja najvišjo razpoložljivo vibracijo življenjske energije, od nas pa je odvisno, kaj bomo z njo naredili. Če se odpremo zanjo, bo počasi, vendar temeljito spreminjala naše življenje.Vendarle pa mora vsakdo prisluhniti sebi in delati v skladu s tem. Če se bo nekdo silil v nekaj, kar ga močno presega, si bo nakopal le frustracijo. To ga bo oviralo, da bi stopil korak naprej. Reiki spodbuja spremembe, ki so usklajene s človekom. Če je na primer nekdo zagrizen mesojedec, ne more postati vegetarijanec čez noč, toda lahko postane zmeren mesojedec, končno pa tudi vegetarijanec. Čudežnost reikija je po mojem prav v spodbujanju, da v določenem trenutku naredimo največ, kar zmoremo, ne, da bi nas silil v nekaj, česar nismo sposobni.”

O etičnih načelih za reikiste lahko preberete na Utrinek.si

Kategorija:   Splošno zdravje
Naslednji prispevek

Zakaj zehamo

13 junija, 2012 0