Sunday, April 21, 2024

Po petindvajsetih letih in rojstvu sester Walton, ki so uspele preživeti, so se v Veliki Britaniji ponovno rodili šesterčki. S tem je podrt prejšnji irski rekord, poroča Mail Online.


Mati Naula Conway dobro okreva, drobceni otročički, spočeti po naravni poti, pa so prepeljani na oddelek intenzivne nege.
Dva dečka in štiri deklice so se s pomočjo carskega reza rodili v petek. Novorojenčki so tehtali med 500 grami in kilogramom.

Rojstvo šestorčkov je redek pojav, do njega pa v povprečju pride na 4,5 milijona nosečnosti. Na Severnem Irskem se do zdaj rojstva šestorčkov še niso veselili, so se pa v tem delu Združenega kraljestva leta 2002 rodili petorčki.
Zanimivo je, da so bili šestorčki spočeti po naravni poti, mati se namreč ni zdravila zaradi neplodnosti.

“Priča smo neverjetni izkušnji, skrbi pa nas nekaj, šest otročičkov še vend okreva na intenzivni negi,” sporoča Clifford Mayers, ki je vodil trideset člansko porodno ekipo.
 
Mati Nuala in oče Austin oba dvajsetletnika, sta srečna vendar zaskrbljena za svojih šest otrok. Obstaja namreč velika verjetnost, da toliko število otrok po porodu ne preživi. V Sidneyu so bili leta 1971 rojeni devetorčki, ki pa so po porodu, nažalost vsi umrli.

Naslednji prispevek

Porodnišnica Jesenice

13 junija, 2012 0