Saturday, June 22, 2024

Božično – novoletni prazniki prinašajo toplino v domove. To je tudi čas obdarovanj in veselja. Vsi pa si pogosto belimo glavo z idejami za darila. Zato danes delim z vami nekaj preprostih idej, za katere ne boste odšteli celega premoženja.


Piškoti iz kozarca
Kupite večje steklene kozarce in suhe sestavine za piškote. Nato sestavine natresite v lonec, tako da so lepo vidne plasti. Na listek ali kartonček napišite recept za piškote in g z vrvico obesite okoli kozarca ali ga kar nalepite nanj. Lahko pripravite več različnih zmesi za piškote in jih podelite med vse svoje prijatelje

Doma poslikane skodelice za čaj
Kupite le skodelice nevtralnih barv in lak za nohte poljubne barve. Nato doma vzemite večjo plastično posodo in jo napolnite z vodo. Nekaj laka zlijte v vodo, da se naredi barvna packa. Nato le potopite skodelico v vodo, da se je lak dobro oprime. Ko se lak posuši, jih zavijte v papir in podarite.

Domači termofor za v mikrovalovno pečico
Če imate doma kakšno strgano prevleko za blazino ali nogavico, ki se ji je izgubil par lahko porabite kar te. Potrebujete le še suh ječmen in lahko se lotite dela. Večjo prevleko za blazino zmanjšajte, da dobite vrečko velikosti približno 20×5 cm. Nato jo do polovice napolnite z ječmenom in zašijte rob, da ječmen ne bo padel ven. Termofor lahko tudi personalizirate ali popestrite z imenom bodočega lastnika ali kakšno lepo mislijo.

Pomembno je, da obdarujete znotraj svojih zmožnosti in poklanjate darila iz srca. Le ta so najbolj vredna in to bo videl vsak.

Kategorija:   Naredi sam, ostalo
Naslednji prispevek

Praznične voščilnice

21 decembra, 2018 0