Monday, June 17, 2024

Diskriminacija žensk je še vedno prisotna v vseh segmentih poslovanja, je pokazala raziskava skupine Project 28 – 40, ki preučuje enakopravnost med spoloma. Strah pred izgubo službe na lastni koži občuti večina nosečnic, več kot polovica žensk pa je doživelo eno izmed zlorab na delovnem mestu.


Raziskava je bila izvedena na vzorcu 25.000 žensk od katerih jih 52% trdi, da je bila priča osebni diskriminaciji na delovnem mestu.

Nekaj manj kot 20% žensk verjame, da v službi niso napredovale zaradi spola, vsaka deseta je bila podvržena spolni zlorabi.

Četrtina žensk je preobremenjenih, ter pogosto izpostavljenih nepoštenim kritikam, petina je bila zaradi spola izključenih iz pomembnih projektov, večini, ki je uspelo sodelovati v pomembnejših projektih pa je bila marginalizirana.

Zaključek raziskave je, da je diskriminacija na delovnem mestu še vedno prisotna, večina problemov pa ostaja zaradi gospodarske krize ob kateri so se moški določili, da so edini poklicani za iskanje rešitev omenjenega stanja.

Kategorija:   Novice, Novice
Naslednji prispevek

Nakazila iz javnih sredstev 2016

2 januarja, 2014 0