Friday, December 1, 2023

S pravilno prehrano lahko plodnejše postanejo tudi starejše ženske in posledično zanosijo. Potrebno je le strogo slediti prehranskemu načrtu, ki ga predstavljamo spodaj.


Spremembam v prehrani je nujno temeljito slediti. Sem spada opustitev pitja alkoholnih pijač in kofeina. Iz prehrane je treba črtati tudi sladkor in vsa umetna sladila.

Ni pa vsa hrana, ki izgleda zdrava, primerna za takšne vrste prehrambeni načrt. Za povišanje plodnosti se je potrebno izogibati tudi soji, grahu in rabarbari. Načeloma pa zelenjava in sadje na plodnost blagodejno vplivata.

Prevečkrat zanemarjamo vpliv prehrane. Četudi se z njo ukvarjamo v povezavi z zdravim načinom življenja, pozabljamo njen vpliv na plodnost. Če ženske v štiridesetih, pa tudi v petdesetih letih sledijo takšnemu načinu prehranjevanja, se možnosti za zanositev ekstremno povečajo.

Biološko uro lahko s spremembno prehrane upočasnimo.

Razlika je vidna že po treh mesecih, če oba partnerjem prenehata z uživanjem mesa, sladkorja in mlečnih izdelkov. Sadje in jajca lahko uživata občasno. Pazite, da bodo na jedilniku stročnice, oreščki, začimbe in zelišča.

S tako prehrano lahko uravnotežimo telesne hormone in zmanjšamo telesno težo. Nujno je tudi omiliti stresne situacije in poskrbeti za dober in kvaliteten spanec.

Kategorija:   Zdravljenje neplodnosti