Thursday, March 23, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Terapija čebeljih pikov, ki se izvaja s piki na določenih telesnih točkah, se na Kitajskem izvaja že 3000 let. Metoda je podobna akupunkturi, vendar se namesto igel uporabljajo čebelja žela. Ključ je pravzaprav čebelji strup, ki je po besedah strokovnjakov naravno zdravilo.


Zdravniki v bolnišnici Kang Tai Bee, ki zdravi po metodah tradicionalne kitajske medicine pravijo, da terapija dokazano učinkuje pri zdravljenju artritisa in revme, enako velja za niz drugih obolenj.

»Terapija s čebeljimi piki ima pozitiven učinek na paciente, ki so jih prizadele bolezni okostja in z njimi povezane ostale bolezni,« pravi zdravnik Wang Jing.

»Temelj je čebelji strup, ki vpliva na cirkulacijo, zmanjšuje vnetja in bolečine,« je še dodal.

V postopku uporabljajo hibridne čebele križanke italijanskih in perzijskih čebel, ki imajo 0.3 mm dolga žela, nosijo pa okoli 0.3 miligrama strupa.

Zdravniki s pincetami nastavijo čebelo na boleča mesta ali na mesto akupunkturne točke. Čebele instiktivno zabodejo pacienta in poginejo. Želo nekaj ur ostane zapičeno v telo. Koliko čebel se uporabi za eno terapijo določijo zdravniki. V povprečju gre za štiri do pet pikov, pri najhujših primerih tudi do 100 čebeljih pikov.  

Cena terapije, ki je tako popularna, da zdravniki načrtujejo razširitev klinike, je 120 yuanov (okoli 12 evrov).

Komentarji
Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Tretjino raka dojk se da preprečiti

13 junija, 2012 0