Tuesday, May 21, 2024

 


V knjižni uspešnici The Orgasmic Diet je avtorica Marrena Lindber obljubljala klimaks ženskam, ki orgazma še niso doživele. Pravzaprav bi morala biti zadeva zelo enostavna, odreči se je potrebno kavi in nazdraviti z ribjim oljem.

Recept ‘orgazemske’ diete

Orgazemska prehrana ali dieta je zasnovana na povečanju vnosa hrane, ki pri ženskah povečuje vsebnost testosterona in uravnovesi dva glavna nevrotrasmiterja, seratonin in dopamin (znana kot hormona sreče in dobre volje). Prehrano je potrebno kombinirati s telesno vadbo, kjer je poudarek na vadbi mišic medeničnega dna. Na voljo so specifična pomagala, delujejo pa tudi stare dobre Keglove vaje.

Dvig vsebnosti testosterona

Vsebnost testosterona v organizmu lahko povišate z vnosom beljakovinsko bogatih živil (avtorica priporoča beljakovine in maščobe živalskega porekla), cink (beljakovine živalskega porekla, polnozrnata žita in bučno seme) in magnezij (zelena listnata zelenjava, oreščki, alge in čokolada).

Ravnovesje dopamina in serotonina

Zelo pomembno je ravnovesje serotonina in dopamina. Serotonin se povezuje z zmanjšanim libidom, dopamin pa je odgovoren za občutek pričakovanj in želja (ne samo užitka). Serotonin je torej odgovoren za spolno slo. Uravnotežena prehrana bogata z omega 3 maščobnimi kislinami (ribje olje, laneno olje, črna čokolada) zagotovi pravo razmerje med vsebnostjo omenjenih hormonov v organizmu.

 

Kaj moti orgazem?

Izogibajte se kofeinu, alkoholu, kajenju in vnosu enostavnih ogljikohidratov (sladkor, bela moka in podobno). Izogibajte se tudi prehrani in njenimi nadomestki, ki drugače slovijo kot zelo zdravi, soja, ginko in ginseng.

Zadovoljene z dieto

Ženske, ki so se držale diete, ne glede na njihovo starost, so že po dveh tednih govorile o izrednih rezultatih. Vsem se je povrnila želja po seksu, težave z vlaženjem vagine so izginile.

Ribje olje ni tako popularno, vendar, kdo se izogiba dieti, ki predpisuje čokolado?

Preberite še:

Kakšen vibrator izbrati?

Zgodovina vibratorja

Deset razlogov za masturbacijo

Keglove vaje

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Česa ne smete deliti z najboljšo prijateljico

13 junija, 2012 0