Saturday, April 13, 2024

Naše misli usmerjajo številni zunanji dejavniki, zato se določena stališča in ideje formirajo že v zgodnjem otroštvu. Če je okolje zdravo in pozitivno, bodo takšne tud vaše predstave o spolnosti, če imate težave, se zazrite vase in poiščite izvor.


Starši so prvi, ki vplivajo na formiranje osebnosti. Poleg psihičnih aspektov so tu še genetski, ki pogojujejo višjemu ali nižjemu libidu in ko vse skupaj začinimo z vzgojo, se lahko znajdemo v velikih težavah.

Bivši partnerji nas dodobra zaznamujejo tudi v tem življenjskem aspektu. Naučena pravila igre je težko spremeniti, vpliv ključnega partnerja, pa se pozna tudi v naših navadah med rjuhami. V kolikor se po propadlem razmerju srečujete s temi težavami, morate v glavi odvrteti celoten film, pa še takrat boste težko ugotovili, kje pravzaprav ste travmo podzavestno pobrali.

Domišljija je brezmejna, zato nas lahko spolne navade priljubljenih javnih oseb, na katere gledamo kot neke vrste vzornike, naredijo čudovite ljubimce ali pa zgolj impotentne nesrečnike. Izbirajo vaši možgani. Tako kot bodo izbrali, takšni pač boste…

Tu pa so še prijatelji, katerih basni in pravljice poslušamo že od pamtiveka. V kolikor jih v njihovem pretiravanju razgalimo O.K., v kolikor njihove fantazije sprejemamo kot resnico, ne bomo uspešni. Sledi depresija in številne seksualne frustracije.

V kolikor se pojavijo težave v posteljni izvedbi, se je potrebno ozreti vase, vrniti v preteklost in se soočiti s prvinskimi problemi. Tako boste prehodili že vsaj pol poti do rešitve težav.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Umrl je oče IVF postopka

11 aprila, 2013 0